Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

Vijf generaties door één deur

Als we praten over generaties op de werkvloer, praten we vaak over de verschillen. Op die manier vergeten we dat er kansen liggen in die kruisbestuiving van ervaring en innovatie. Hoe zorg je ervoor dat een mix van leeftijden jouw bedrijf ten goede komt?

Van traditionalist tot z

We werden nog nooit zo oud, werkten nog nooit zo lang en richten nog nooit zoveel (familie)bedrijven op. Drie factoren die zorgen voor een unieke situatie op de arbeidsmarkt: nog nooit stonden zoveel generaties naast elkaar op de werkvloer. Er is de jonge generatie z (geboren tussen 1997 en 2012), gevolgd door de welbekende millennials (1981-1996), de soms vergeten veertigers en vijftigers van generatie x (1965-1980), de babyboomgeneratie (1947- 1964) en hier en daar nog een bestuurslid of ceo van de stille generatie of traditionalisten (1928-1946).

In een snel veranderende wereld, zien we bovendien steeds grotere verschillen tussen generaties inzake werkstijl, waarden en verwachtingen. Zo worden traditionalisten omschreven als loyaal maar conservatief, zouden babyboomers vooral zoeken naar jobzekerheid, tegenover de onafhankelijk ingestelde generatie x. Millennials krijgen flexibiliteit toegedicht en gen z zou dan weer zoeken naar betekenis in hun job.

Niet zo onschuldige clichés

Studies naar verschillen tussen generaties kunnen helpen om elkaar beter te begrijpen, op voorwaarde dat we er niet in blijven hangen. Door te focussen op clichés, gaat het gesprek al snel over mogelijke botsingen en (onoverbrugbare) meningsverschillen. Op die manier gaan we voorbij aan het feit dat in de verschillende achtergrond van die generaties juist een grote kracht schuilt, die het bedrijf ten goede kan komen. 

Jongere generaties zijn mee met de huidige trends en managen, meer dan hun plichtsbewuste (groot)ouders, vanuit het hart. De oudere generaties bezitten dan weer vaardigheden en inzichten die voortkomen uit geleefde ervaring. Ze hebben meer geduld, een gezonde voorzichtigheid en oog voor de lange termijn. Voeg die aspecten samen en je krijgt een progressief ingestelde onderneming met een goede fond. Een bedrijf waar vijf generaties familieleden samenwerken, heeft een pool aan mentorschap ter beschikking. Maar hoe ontgrendel je dat potentieel?

Alles begint met verbinding

De sleutel tot succesvol intergenerationeel samenwerken begint bij begrip. Elke generatie kwam in de werksfeer onder verschillende omstandigheden. Die omstandigheden bepalen in grote mate hun doelen, motivatie en werkwijze. Iemand die begon met werken in 2008, in volle bancaire crisis, zal wellicht een grotere waarde hechten aan routine en zekerheid. Voor een jonger iemand, die zijn of haar eerste job startte tijdens de pandemie, is afstandswerken dan weer heel normaal. 

Beseffen dat we allemaal werken vanuit een specifiek referentiekader, werkt verbindend.  Communiceer over verschillende manieren van aanpak. Maak afspraken. Wanneer is het noodzakelijk dat iedereen samen aan tafel zit? Wat kan gewoon via mail? Zo’n gesprek vraagt werk. Het er eens over hebben tussen de soep en de patatten, zal niet volstaan. Maak er een terugkerend agendapunt van, creëer ruimte om het bespreekbaar te maken.

Geef elkaar daarnaast ook de nodige vrijheid. Er is niet één juiste manier van werken, dus hoeft het ook niet allemaal op dezelfde manier. Vindt de moeder het belangrijk om elke dag naar kantoor te komen, terwijl haar dochter liever zoveel mogelijk van thuis werkt? Zoiets hoeft geen probleem te zijn. Die vrijheid kan best ver gaan. Waarom niet differentiëren of een dochterbedrijf oprichten, als speeltuin voor de jonge generatie om te experimenteren? Zo krijgen innovaties sneller kansen. 

Let wel: die vrijheid kan enkel werken als er ook sprake is van dialoog. De digitalisering van het bedrijf overlaten aan millennials, die op hun beurt de ceo uit de stille generatie lastigvallen met de details? Op papier lijkt het efficiënt, maar in realiteit laat je met zo’n strategie kansen liggen. Het loont om de oudere generaties te betrekken bij innovaties, net zoals het loont om een frisse blik te vragen van jonge generaties bij strategische vraagstukken. Die laatste hebben vaak een gezondere kijk op risicobeheersing, terwijl traditionalisten en babyboomers weten uit ervaring dat sommige dingen tijd vragen, ook als het gaat om digitalisering.

Verrijking

Vijf generaties onder één dak kan je bekijken als een uitdaging, maar ik zie het als een verrijking. In tijden waarin ondernemen steeds meer complexe expertise vraagt, is het een geschenk om te kunnen tappen uit de vele vaatjes van een intergenerationeel team. Mits wat bereidwilligheid, begrip en een positieve mindset is het een win-winsituatie voor iedereen. Of is dat iets dat enkel een gen-x zegt?

Als we praten over generaties op de werkvloer, praten we vaak over de verschillen. Op die manier vergeten we dat er kansen liggen in die kruisbestuiving van ervaring en innovatie. Hoe zorg je ervoor dat een mix van leeftijden jouw bedrijf ten goede komt?

Van traditionalist tot z

We werden nog nooit zo oud, werkten nog nooit zo lang en richten nog nooit zoveel (familie)bedrijven op. Drie factoren die zorgen voor een unieke situatie op de arbeidsmarkt: nog nooit stonden zoveel generaties naast elkaar op de werkvloer. Er is de jonge generatie z (geboren tussen 1997 en 2012), gevolgd door de welbekende millennials (1981-1996), de soms vergeten veertigers en vijftigers van generatie x (1965-1980), de babyboomgeneratie (1947- 1964) en hier en daar nog een bestuurslid of ceo van de stille generatie of traditionalisten (1928-1946).

In een snel veranderende wereld, zien we bovendien steeds grotere verschillen tussen generaties inzake werkstijl, waarden en verwachtingen. Zo worden traditionalisten omschreven als loyaal maar conservatief, zouden babyboomers vooral zoeken naar jobzekerheid, tegenover de onafhankelijk ingestelde generatie x. Millennials krijgen flexibiliteit toegedicht en gen z zou dan weer zoeken naar betekenis in hun job.

Niet zo onschuldige clichés

Studies naar verschillen tussen generaties kunnen helpen om elkaar beter te begrijpen, op voorwaarde dat we er niet in blijven hangen. Door te focussen op clichés, gaat het gesprek al snel over mogelijke botsingen en (onoverbrugbare) meningsverschillen. Op die manier gaan we voorbij aan het feit dat in de verschillende achtergrond van die generaties juist een grote kracht schuilt, die het bedrijf ten goede kan komen. 

Jongere generaties zijn mee met de huidige trends en managen, meer dan hun plichtsbewuste (groot)ouders, vanuit het hart. De oudere generaties bezitten dan weer vaardigheden en inzichten die voortkomen uit geleefde ervaring. Ze hebben meer geduld, een gezonde voorzichtigheid en oog voor de lange termijn. Voeg die aspecten samen en je krijgt een progressief ingestelde onderneming met een goede fond. Een bedrijf waar vijf generaties familieleden samenwerken, heeft een pool aan mentorschap ter beschikking. Maar hoe ontgrendel je dat potentieel?

Alles begint met verbinding

De sleutel tot succesvol intergenerationeel samenwerken begint bij begrip. Elke generatie kwam in de werksfeer onder verschillende omstandigheden. Die omstandigheden bepalen in grote mate hun doelen, motivatie en werkwijze. Iemand die begon met werken in 2008, in volle bancaire crisis, zal wellicht een grotere waarde hechten aan routine en zekerheid. Voor een jonger iemand, die zijn of haar eerste job startte tijdens de pandemie, is afstandswerken dan weer heel normaal. 

Beseffen dat we allemaal werken vanuit een specifiek referentiekader, werkt verbindend.  Communiceer over verschillende manieren van aanpak. Maak afspraken. Wanneer is het noodzakelijk dat iedereen samen aan tafel zit? Wat kan gewoon via mail? Zo’n gesprek vraagt werk. Het er eens over hebben tussen de soep en de patatten, zal niet volstaan. Maak er een terugkerend agendapunt van, creëer ruimte om het bespreekbaar te maken.

Geef elkaar daarnaast ook de nodige vrijheid. Er is niet één juiste manier van werken, dus hoeft het ook niet allemaal op dezelfde manier. Vindt de moeder het belangrijk om elke dag naar kantoor te komen, terwijl haar dochter liever zoveel mogelijk van thuis werkt? Zoiets hoeft geen probleem te zijn. Die vrijheid kan best ver gaan. Waarom niet differentiëren of een dochterbedrijf oprichten, als speeltuin voor de jonge generatie om te experimenteren? Zo krijgen innovaties sneller kansen. 

Let wel: die vrijheid kan enkel werken als er ook sprake is van dialoog. De digitalisering van het bedrijf overlaten aan millennials, die op hun beurt de ceo uit de stille generatie lastigvallen met de details? Op papier lijkt het efficiënt, maar in realiteit laat je met zo’n strategie kansen liggen. Het loont om de oudere generaties te betrekken bij innovaties, net zoals het loont om een frisse blik te vragen van jonge generaties bij strategische vraagstukken. Die laatste hebben vaak een gezondere kijk op risicobeheersing, terwijl traditionalisten en babyboomers weten uit ervaring dat sommige dingen tijd vragen, ook als het gaat om digitalisering.

Verrijking

Vijf generaties onder één dak kan je bekijken als een uitdaging, maar ik zie het als een verrijking. In tijden waarin ondernemen steeds meer complexe expertise vraagt, is het een geschenk om te kunnen tappen uit de vele vaatjes van een intergenerationeel team. Mits wat bereidwilligheid, begrip en een positieve mindset is het een win-winsituatie voor iedereen. Of is dat iets dat enkel een gen-x zegt?