Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

Waarom familiebedrijven en start-ups beter matchen dan je denkt

Een denkoefening. Als je denkt aan familiebedrijven en kmo’s, welke termen schieten je dan te binnen? Authentiek? Betrouwbaar? Sympathiek? Wat je ook hebt opgeschreven, de kans is klein dat we ‘innovatief’ in het rijtje vinden.

Familiebedrijven die al generaties lang bestaan, krijgen soms de stempel ‘ouderwets’ opgeplakt, of ‘risico-avers’. Een foute veronderstelling, die rechtzetting verdient. Familiebedrijven en kmo’s zijn allesbehalve log of stoffig. Innovatie zit inherent verweven in hun DNA. En daar mogen ze best wat vaker mee uitpakken.

Geduldig geld

Wanneer we het hebben over familiebedrijven of kmo’s, praten we over bedrijven die geleid worden door de eigenaar. Die ondernemingen delen allemaal drie belangrijke eigenschappen: het kapitaal is eigen kapitaal, ze beschikken over een grondige en lange ervaring in de markt waarin ze opereren en – last but not least – ze hanteren een langetermijnvisie. Wanneer je erover nadenkt, staan net die drie eigenschappen haaks op een beleid van stilstand. Wie ambieert om over meerdere generaties te bestaan, moet zichzelf continu heruitvinden. Wie succesvol wil zijn op lange termijn, kan niet zonder innovatie. 

Het feit dat de eigenaar werkt met eigen kapitaal, maakt het geduldig kapitaal. Wanneer zo iemand de keuze heeft tussen winst uitkeren of investeren in een nieuwe, beloftevolle oplossing, zal de tweede optie het altijd halen. Nog zo’n typische eigenschap van gezonde kmo’s: een onnavolgbaar aanvoelen van wat er in de markt leeft. Of zoals de West-Vlaamse ondernemers het noemen: gezond boerenverstand. Wat anders is die intuïtie dan een neus voor innovatie?

Meer dan flitsende aankondigingen

Toegegeven, de doorsnee kleine familiale onderneming staat in ons land niet bekend om de flitsende lanceringen of persberichten over waanzinnige innovatiebudgetten. Maar innovatie is meer dan groots aangekondigde nieuwe producten of diensten. Het is ook nieuwe manieren van werken, nieuwe technologieën implementeren in productie, op een andere manier omgaan met klanten of inspelen op noden van werknemers. Innovatie is eerst en vooral jezelf op regelmatige basis heruitvinden. 

Familiebedrijven en kmo’s zijn gedreven innovators. Waarom krijgen ze daar niet altijd erkenning voor? De typische Vlaamse bescheidenheid heeft er vast iets mee te maken, maar deze bedrijven innoveren ook op een andere manier dan hun grotere broers en zussen. Omdat ze werken met eigen kapitaal, beschikken over knowhow en werken in kleinere teams, verlopen de innovatieprocessen heel organisch en efficiënt. Dat maakt het proces minder zichtbaar voor de buitenwereld. Of anders gezegd: het doorsnee familiebedrijf heeft geen vijf innovatiemanagers in dienst, het grootste werk gebeurt in het hoofd van de ceo.

Opportuniteiten

Dat kleine en middelgrote bedrijven nu al prima innoveren, sluit niet uit dat het nog beter kan. Maar daarvoor ligt een andere eigenschap hen soms in de weg: hun gesloten karakter. Terwijl net co-creatie – nieuwe dingen opzetten door partnerschappen – en het delen van kennis de innovatie in een bedrijf gevoelig versnellen. 

Concreet: familiebedrijven en kmo’s die de handen in elkaar slaan met leveranciers, klanten, of universiteiten kunnen indrukwekkende dingen verwezenlijken. Of waarom geen start-up de hand reiken? Familiebedrijven en start-ups lijken misschien een verrassende match, maar het zou beide partijen zoveel opleveren. Het familiebedrijf kan beroep doen op nieuwe, frisse ideeën. De start-up kan dan weer bouwen op expertise en kapitaal, zonder hun felbevochten zelfstandigheid te verliezen. 

Mijn bedrijf openstellen, hoe doe ik dat?

Partnerschappen opzetten en een netwerk openstellen: in theorie klinkt het mooi, maar hoe maak je er als bedrijfsleider concreet werk van? Vijf tips.

  1. Wees nieuwsgierig. Innovatie begint met de juiste mindset. Stimuleer, bij jezelf en werknemers, een cultuur waar plaats is voor levendige verbeelding, grote ideeën en visualisatie. Durf dromen.
  2. Mindset alleen volstaat helaas niet. Innovatie vraagt middelen. Maak geld, ruimte en tijd vrij voor vernieuwing.
  3. Geef het goede voorbeeld als eigenaar. Wees zelf een sparringpartner en toon engagement voor innovatie. Stel je netwerk open voor medewerkers en deel ook buiten het bedrijf kennis, uitdagingen en ervaringen met sectorgenoten.
  4. Maak op een structurele manier verbinding met de buitenwereld. Organiseer inspiratielunches, nodig sprekers uit om te vertellen over nieuwe trends en, belangrijk, betrek ook leveranciers en klanten. Hoe zien zij de toekomst? Met welke uitdagingen worstelen zij?
  5. Volg jonge bedrijven. Word lid van netwerkorganisaties, lees de vakpers. Blijf daarbij niet hangen in de eigen cirkel: stap uit je comfortzone. Wie weet bezorgt net die kleurrijke, enthousiaste of tikkeltje gekke ondernemer jouw bedrijf wel de oplossing waar jullie al zo lang op wachten… 

Een denkoefening. Als je denkt aan familiebedrijven en kmo’s, welke termen schieten je dan te binnen? Authentiek? Betrouwbaar? Sympathiek? Wat je ook hebt opgeschreven, de kans is klein dat we ‘innovatief’ in het rijtje vinden.

Familiebedrijven die al generaties lang bestaan, krijgen soms de stempel ‘ouderwets’ opgeplakt, of ‘risico-avers’. Een foute veronderstelling, die rechtzetting verdient. Familiebedrijven en kmo’s zijn allesbehalve log of stoffig. Innovatie zit inherent verweven in hun DNA. En daar mogen ze best wat vaker mee uitpakken.

Geduldig geld

Wanneer we het hebben over familiebedrijven of kmo’s, praten we over bedrijven die geleid worden door de eigenaar. Die ondernemingen delen allemaal drie belangrijke eigenschappen: het kapitaal is eigen kapitaal, ze beschikken over een grondige en lange ervaring in de markt waarin ze opereren en – last but not least – ze hanteren een langetermijnvisie. Wanneer je erover nadenkt, staan net die drie eigenschappen haaks op een beleid van stilstand. Wie ambieert om over meerdere generaties te bestaan, moet zichzelf continu heruitvinden. Wie succesvol wil zijn op lange termijn, kan niet zonder innovatie. 

Het feit dat de eigenaar werkt met eigen kapitaal, maakt het geduldig kapitaal. Wanneer zo iemand de keuze heeft tussen winst uitkeren of investeren in een nieuwe, beloftevolle oplossing, zal de tweede optie het altijd halen. Nog zo’n typische eigenschap van gezonde kmo’s: een onnavolgbaar aanvoelen van wat er in de markt leeft. Of zoals de West-Vlaamse ondernemers het noemen: gezond boerenverstand. Wat anders is die intuïtie dan een neus voor innovatie?

Meer dan flitsende aankondigingen

Toegegeven, de doorsnee kleine familiale onderneming staat in ons land niet bekend om de flitsende lanceringen of persberichten over waanzinnige innovatiebudgetten. Maar innovatie is meer dan groots aangekondigde nieuwe producten of diensten. Het is ook nieuwe manieren van werken, nieuwe technologieën implementeren in productie, op een andere manier omgaan met klanten of inspelen op noden van werknemers. Innovatie is eerst en vooral jezelf op regelmatige basis heruitvinden. 

Familiebedrijven en kmo’s zijn gedreven innovators. Waarom krijgen ze daar niet altijd erkenning voor? De typische Vlaamse bescheidenheid heeft er vast iets mee te maken, maar deze bedrijven innoveren ook op een andere manier dan hun grotere broers en zussen. Omdat ze werken met eigen kapitaal, beschikken over knowhow en werken in kleinere teams, verlopen de innovatieprocessen heel organisch en efficiënt. Dat maakt het proces minder zichtbaar voor de buitenwereld. Of anders gezegd: het doorsnee familiebedrijf heeft geen vijf innovatiemanagers in dienst, het grootste werk gebeurt in het hoofd van de ceo.

Opportuniteiten

Dat kleine en middelgrote bedrijven nu al prima innoveren, sluit niet uit dat het nog beter kan. Maar daarvoor ligt een andere eigenschap hen soms in de weg: hun gesloten karakter. Terwijl net co-creatie – nieuwe dingen opzetten door partnerschappen – en het delen van kennis de innovatie in een bedrijf gevoelig versnellen. 

Concreet: familiebedrijven en kmo’s die de handen in elkaar slaan met leveranciers, klanten, of universiteiten kunnen indrukwekkende dingen verwezenlijken. Of waarom geen start-up de hand reiken? Familiebedrijven en start-ups lijken misschien een verrassende match, maar het zou beide partijen zoveel opleveren. Het familiebedrijf kan beroep doen op nieuwe, frisse ideeën. De start-up kan dan weer bouwen op expertise en kapitaal, zonder hun felbevochten zelfstandigheid te verliezen. 

Mijn bedrijf openstellen, hoe doe ik dat?

Partnerschappen opzetten en een netwerk openstellen: in theorie klinkt het mooi, maar hoe maak je er als bedrijfsleider concreet werk van? Vijf tips.

  1. Wees nieuwsgierig. Innovatie begint met de juiste mindset. Stimuleer, bij jezelf en werknemers, een cultuur waar plaats is voor levendige verbeelding, grote ideeën en visualisatie. Durf dromen.
  2. Mindset alleen volstaat helaas niet. Innovatie vraagt middelen. Maak geld, ruimte en tijd vrij voor vernieuwing.
  3. Geef het goede voorbeeld als eigenaar. Wees zelf een sparringpartner en toon engagement voor innovatie. Stel je netwerk open voor medewerkers en deel ook buiten het bedrijf kennis, uitdagingen en ervaringen met sectorgenoten.
  4. Maak op een structurele manier verbinding met de buitenwereld. Organiseer inspiratielunches, nodig sprekers uit om te vertellen over nieuwe trends en, belangrijk, betrek ook leveranciers en klanten. Hoe zien zij de toekomst? Met welke uitdagingen worstelen zij?
  5. Volg jonge bedrijven. Word lid van netwerkorganisaties, lees de vakpers. Blijf daarbij niet hangen in de eigen cirkel: stap uit je comfortzone. Wie weet bezorgt net die kleurrijke, enthousiaste of tikkeltje gekke ondernemer jouw bedrijf wel de oplossing waar jullie al zo lang op wachten…