Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

Een goede ondernemer denkt ook aan zichzelf

Wat als we je vertellen dat er een manier bestaat om je positieve energie te bewaren in uitdagende tijden? Een methode die je helpt om beter te focussen? Een techniek om je werkplezier te verhogen, die bovendien amper moeite kost? Veerkrachtig ondernemen is geen kernfysica. De sleutel is zo eenvoudig, dat we het al te vaak vergeten: zelfzorg.

Zelfzorg heeft, zeker bij no-nonsense ondernemers, soms een zweverige bijklank. We associëren het met dure yogaretraites en zelfhulpboeken. Of, erger: met zwakte. Zelfzorg is geen van dat alles. Zelfzorg is doen wat nodig is om je veerkracht te behouden. Om in stresssituaties of in het geval van onverwachte opportuniteiten je cool te bewaren, nuchter na te denken en snel te schakelen. 

Veerkracht is dé vaardigheid bij uitstek voor goed leiderschap en ondernemerschap. En zelfzorg is de manier om ze te trainen.

Menselijk kapitaal

Our people are our greatest asset.’ Elke welwillende manager of bedrijfsleider heeft het zinnetje al in de mond genomen. Wie zijn bedrijf wil laten floreren, mag zijn medewerkers en hun noden niet uit het oog verliezen. Minder ingeburgerd, is het feit dat ook jijzelf onder dat menselijk kapitaal valt. Als de kapitein niet veerkrachtig en flexibel is, loopt ook het bedrijf risico om te kapseizen.  

Het idee van ‘blijven gaan’ of ‘werken tot je erbij neervalt’ is hardnekkig onder ambitieuze bedrijfsleiders. Maar om te kunnen blijven gaan, om jouw bedrijf door stormen te loodsen en kansen te grijpen, is het belangrijk om ook je eigen noden niet uit het oog te verliezen. Wanneer je belangrijk bent voor het bedrijf, dan help je het bedrijf niet door jezelf tekort te doen. Continu onder adrenaline staan, nooit eens de riem eraf: dat houdt geen mens vol, ook de meest gedreven personen niet. 

Wie wel met zichzelf in verbinding staat en wanneer nodig op de pauzeknop gaat staan, stelt een gezond voorbeeld aan zijn team en kan sneller reageren bij groei of terugveren bij tegenslag. Denk aan het veiligheidszinnetje van de stewards bij het opstijgen van een vliegtuig: doe eerst uw eigen zuurstofmasker aan voor u iemand anders helpt. Niemand heeft wat aan een bewusteloze medepassagier.

Micro-momenten

Betekent dit dat je vanaf morgen 9 to 5 moet werken? Of dat je in het weekend geen mails meer mag beantwoorden? Zeker niet. Als jij toevallig een hardwerkende ondernemer bent die gelukkig wordt van zijn of haar job, wie ben ik dan om te zeggen dat je na 18 uur niet meer mag werken? Zelfzorg draait niet om radicale ingrepen. Integendeel: veerkracht bouw je op met kleine momenten en keuzes, die je inbouwt in je dagelijkse routine. 

Zit er een marathonloper in jou? Mooi. Maak tijd om te joggen, plan die momenten in. Waarom zou je enkel gaan lopen wanneer je agenda leeg is? Het geeft net energie in drukke tijden. Ging er geen olympiër aan jou verloren? Dan hoef je morgen ook niet fanatiek te beginnen met sport. Het draait om kleine, haalbare dingen. Zaken die je volhoudt. Voldoende water drinken en slapen doen ook al wonderen. Een gezond slaappatroon heeft een bewezen effect op productiviteit en creativiteit. 

Zelfzorg gaat breder dan fysieke gezondheid. Ook je omgeving, relaties en emoties verdienen aandacht. Omring je met mensen die je energie geven, liever dan mensen die energie slurpen. Sta stil bij wat je gelukkig maakt, en maak daar bewust tijd voor. Misschien is dat voor jou de kinderen afhalen van school, op een drukke dag even tijd maken om een vriend te bellen, of de zoveelste zoomsessie afwisselen met een wandelmeeting. Wat ook werkt voor jou: dergelijke micromomenten laden op, en zorgen ervoor dat je er daarna met meer energie tegenaan kan.

‘Nee’

Aandacht voor je eigen noden betekent ook dat je af en toe mensen moet teleurstellen. Grenzen aangeven en ‘nee’ zeggen. Het klinkt tegenstrijdig, maar dat is in het belang van je bedrijf. Als zelfstandige, manager of bedrijfsleider ben je het aanspreekpunt in een onderneming voor klanten, leveranciers en werknemers. Dat betekent dat er de hele dag mensen aan je mouw trekken. Maar tussendoor moet jij wel je werk gedaan krijgen. Bepalen wat je prioriteiten zijn en daar je agenda voor blokkeren is ook zelfzorg. Misschien stel je even iemand teleur, maar die kan daar wel tegen. En jouw werk zal er wel bij varen.

Zelfzorg draait in essentie om balans. Het is een evenwicht creëren tussen je verschillende rollen: die van partner, vader, moeder, vriend, zus, zoon, vriend(in), medewerker, leidinggevende of bedrijfsleider. Om de balans te bewaren, ook op moeilijke momenten, is het belangrijk dat je in connectie staat met jezelf. Wat heb ik nodig? Hoe maak ik dat mogelijk? Hoe zorg ik ervoor dat ik effectief en authentiek kan zijn?
Zelfzorg is geen zwakte, het is verantwoordelijkheid nemen voor je eigen welzijn. Het is geen luxe waar je even tijd voor maakt na je werk, het is een voorwaarde om je werk goed te doen.

Wat als we je vertellen dat er een manier bestaat om je positieve energie te bewaren in uitdagende tijden? Een methode die je helpt om beter te focussen? Een techniek om je werkplezier te verhogen, die bovendien amper moeite kost? Veerkrachtig ondernemen is geen kernfysica. De sleutel is zo eenvoudig, dat we het al te vaak vergeten: zelfzorg.

Zelfzorg heeft, zeker bij no-nonsense ondernemers, soms een zweverige bijklank. We associëren het met dure yogaretraites en zelfhulpboeken. Of, erger: met zwakte. Zelfzorg is geen van dat alles. Zelfzorg is doen wat nodig is om je veerkracht te behouden. Om in stresssituaties of in het geval van onverwachte opportuniteiten je cool te bewaren, nuchter na te denken en snel te schakelen. 

Veerkracht is dé vaardigheid bij uitstek voor goed leiderschap en ondernemerschap. En zelfzorg is de manier om ze te trainen.

Menselijk kapitaal

Our people are our greatest asset.’ Elke welwillende manager of bedrijfsleider heeft het zinnetje al in de mond genomen. Wie zijn bedrijf wil laten floreren, mag zijn medewerkers en hun noden niet uit het oog verliezen. Minder ingeburgerd, is het feit dat ook jijzelf onder dat menselijk kapitaal valt. Als de kapitein niet veerkrachtig en flexibel is, loopt ook het bedrijf risico om te kapseizen.  

Het idee van ‘blijven gaan’ of ‘werken tot je erbij neervalt’ is hardnekkig onder ambitieuze bedrijfsleiders. Maar om te kunnen blijven gaan, om jouw bedrijf door stormen te loodsen en kansen te grijpen, is het belangrijk om ook je eigen noden niet uit het oog te verliezen. Wanneer je belangrijk bent voor het bedrijf, dan help je het bedrijf niet door jezelf tekort te doen. Continu onder adrenaline staan, nooit eens de riem eraf: dat houdt geen mens vol, ook de meest gedreven personen niet. 

Wie wel met zichzelf in verbinding staat en wanneer nodig op de pauzeknop gaat staan, stelt een gezond voorbeeld aan zijn team en kan sneller reageren bij groei of terugveren bij tegenslag. Denk aan het veiligheidszinnetje van de stewards bij het opstijgen van een vliegtuig: doe eerst uw eigen zuurstofmasker aan voor u iemand anders helpt. Niemand heeft wat aan een bewusteloze medepassagier.

Micro-momenten

Betekent dit dat je vanaf morgen 9 to 5 moet werken? Of dat je in het weekend geen mails meer mag beantwoorden? Zeker niet. Als jij toevallig een hardwerkende ondernemer bent die gelukkig wordt van zijn of haar job, wie ben ik dan om te zeggen dat je na 18 uur niet meer mag werken? Zelfzorg draait niet om radicale ingrepen. Integendeel: veerkracht bouw je op met kleine momenten en keuzes, die je inbouwt in je dagelijkse routine. 

Zit er een marathonloper in jou? Mooi. Maak tijd om te joggen, plan die momenten in. Waarom zou je enkel gaan lopen wanneer je agenda leeg is? Het geeft net energie in drukke tijden. Ging er geen olympiër aan jou verloren? Dan hoef je morgen ook niet fanatiek te beginnen met sport. Het draait om kleine, haalbare dingen. Zaken die je volhoudt. Voldoende water drinken en slapen doen ook al wonderen. Een gezond slaappatroon heeft een bewezen effect op productiviteit en creativiteit. 

Zelfzorg gaat breder dan fysieke gezondheid. Ook je omgeving, relaties en emoties verdienen aandacht. Omring je met mensen die je energie geven, liever dan mensen die energie slurpen. Sta stil bij wat je gelukkig maakt, en maak daar bewust tijd voor. Misschien is dat voor jou de kinderen afhalen van school, op een drukke dag even tijd maken om een vriend te bellen, of de zoveelste zoomsessie afwisselen met een wandelmeeting. Wat ook werkt voor jou: dergelijke micromomenten laden op, en zorgen ervoor dat je er daarna met meer energie tegenaan kan.

‘Nee’

Aandacht voor je eigen noden betekent ook dat je af en toe mensen moet teleurstellen. Grenzen aangeven en ‘nee’ zeggen. Het klinkt tegenstrijdig, maar dat is in het belang van je bedrijf. Als zelfstandige, manager of bedrijfsleider ben je het aanspreekpunt in een onderneming voor klanten, leveranciers en werknemers. Dat betekent dat er de hele dag mensen aan je mouw trekken. Maar tussendoor moet jij wel je werk gedaan krijgen. Bepalen wat je prioriteiten zijn en daar je agenda voor blokkeren is ook zelfzorg. Misschien stel je even iemand teleur, maar die kan daar wel tegen. En jouw werk zal er wel bij varen.

Zelfzorg draait in essentie om balans. Het is een evenwicht creëren tussen je verschillende rollen: die van partner, vader, moeder, vriend, zus, zoon, vriend(in), medewerker, leidinggevende of bedrijfsleider. Om de balans te bewaren, ook op moeilijke momenten, is het belangrijk dat je in connectie staat met jezelf. Wat heb ik nodig? Hoe maak ik dat mogelijk? Hoe zorg ik ervoor dat ik effectief en authentiek kan zijn?
Zelfzorg is geen zwakte, het is verantwoordelijkheid nemen voor je eigen welzijn. Het is geen luxe waar je even tijd voor maakt na je werk, het is een voorwaarde om je werk goed te doen.