Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

Waarom een winterwandeling gezond is voor jouw carrière

‘Outside your comfortzone is where the magic happens’, gaat het bekende gezegde. Ook professioneel heb je er baat bij om af en toe betreden paden te verlaten. Maar waarom is dat juist? En, belangrijker nog: hoe moet dat dan?

Nog niet zo lang geleden geloofden wetenschappers dat het goed is om te streven naar een leven zonder lichamelijke stress. Vandaag weten we dat het veel gezonder is om af en toe de grenzen op te zoeken van onze fysieke comfortabele cocon. Anders gezegd: wie in de winter regelmatig gaat wandelen, ook al vriest het dat het kraakt, wordt minder ziek dan iemand die veilig aan de radiator blijft zitten. En precies dat geldt ook voor onze comfortzone.

De toekomst ligt achter de haag

Een comfortzone kan een fysieke plek zijn, een bepaald gezelschap of juist een routine. Maar het gevoel is hetzelfde: je kent het systeem, er is een controleerbare uitkomst, het voelt veilig. Dat het goed is om af en toe de grenzen van die vertrouwdheid op te zoeken, weten we allemaal. Oprechte verwondering, een stevige kick of de voldoening van iets moeilijk tot een goed einde te brengen: zulke zaken vind je nu eenmaal niet aan jouw spreekwoordelijke radiator. Maar ook professioneel hebben we er baat bij om af te wijken van platgetreden paden.

Heb je in jouw bedrijf een systeem gevonden dat werkt? Een vast team waarmee het goed draait? Wat goed is, hoef je niet te veranderen. Toch is het gezond om af en toe bestaande routines, systemen of keuzes in vraag te stellen. Eens over de haag te kijken, als het ware. Wanneer je als ondernemer steeds bij hetzelfde blijft, zal je nooit fouten maken. Dat klinkt misschien goed, maar zo blijft ook alles bij hetzelfde. Wanneer je geen fouten maakt, ontneem je jezelf kansen om bij te leren of nieuwe horizonten te verkennen. Door uitdagingen aan te gaan zoals naar een nieuwe potentiële klant stappen, in een debat zetelen of een nieuw product lanceren, leer je jezelf kennen. Je zal op grenzen botsen, maar net zo goed verborgen talenten of dromen ontdekken. Daarbij komt het ook jouw zaak ten goede. Het is door (weloverwogen) risico’s te nemen, dat jouw bedrijf kan groeien. 

Pipi Langkous 

‘Ik kan dat niet’, ‘daar is geen markt voor’, ‘wie zit daar nu op te wachten?’ Komen deze zinnetjes bekend voor? Jezelf voornemen om uit jouw comfortzone te treden is één ding, het daadwerkelijk doen nog iets anders. Angst, onzekerheid of moeite om controle te lossen, kunnen verlammend werken. Krijg je de kans om iets nieuws te proberen, maar bots je op een mentale drempel? Probeer eens volgend gedachtenexperiment. Stel dat je in één vingerknip al je angst om een bepaalde stap zou kunnen wegnemen, zou je de stap dan wagen? 

De kunst om dat vervelende stemmetje in je hoofd het zwijgen op te leggen, is door een nieuwe sprong te visualiseren. Tot in de kleinste details. Twijfel je om in te gaan op een uitnodiging om jouw bedrijf voor te stellen op een event? Stel je op voorhand voor hoe zo’n voorstelling kan verlopen. Wat is het slechtste dat kan gebeuren? Dat er maar vijf mensen opdagen? Of dat iemand een moeilijke vraag stelt? Hoe zou je daarmee omgaan? Is het echt onoverkomelijk? En wat is het beste scenario? Een groot applaus? Nieuwe interessante contacten? Door het allemaal al eens te doorvoelen, voelt het als vertrouwd terrein. Of zoals Pipi Langkous het treffend zegt: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’

Ben je vooral bezig met wat anderen van jou denken? Ben je bang om wat een eventuele mislukking met jouw reputatie zou doen? Stel je dan even voor dat iemand anders de sprong waagt in jouw plaats. Dat het iemand anders is die een financieel risico neemt of voor de eerste keer op een podium stapt. Zou jij die persoon uitlachen of beoordelen? Wellicht niet. Pas de mildheid die je voelt voor anderen ook toe voor jezelf. En besef: iedereen kampt met onzekerheden. De kans dat anderen die van jou überhaupt opmerken is klein, omdat ze andere katten te geselen hebben.

Toegegeven, het onbekende kan overweldigend zijn. Door doelen te stellen, maak je een uitdaging behapbaar, als klimgrepen op een hoge muur. Ga je voor de eerste keer naar een netwerkevent? Neem je voor om vijf nieuwe mensen te ontmoeten. Worstel je met online aanwezigheid? Stel jezelf als doel om elke dag vijf invites te sturen op LinkedIn en maandelijks één nieuwe post te plaatsen. Je zal zien, na een tijdje lijkt de muur minder hoog en heb je niet langer klimgrepen nodig. 

Zit je erg vastgeroest in denkpatronen, gedrag of routines? Start met iets kleins. Ga in een meeting na een pauze eens op een andere plek zitten. Begin de dag met een kleine babbel met collega’s in plaats van jouw vaste koffie. Door te voelen hoe het is om (kleine) routines te doorbreken, zal je sneller geneigd zijn om het vaker te doen.

Ego heeft geen botten

Wanneer je jezelf voor de eerste keer naar buiten jaagt voor een winterse wandeling, dan is het moment dat je de warme plek bij de radiator verlaat altijd een beetje een kwelling. Zo is het ook met een comfortzone. Iets nieuws proberen gaat altijd gepaard met veel ongemak. Dat is misschien vervelend, maar het is ook normaal én tijdelijk. Voor je het weet geniet je van de wandeling en brengt die je op plaatsen waarvan je niet wist dat ze bestonden. Loopt het toch eens mis? Dat kan. Maar ook dat is niet onoverkomelijk. Een ego heeft geen botten en kan dus ook niet breken. Volgende keer beter.

Het beste van alles? Wanneer je thuis komt van je wandeling, voelt het niet alleen aan de radiator, maar in het hele huis lekker warm.  Hoe vaker je nieuwe dingen probeert, hoe groter je comfortzone en hoe kleiner het ongemak bij elke nieuwe sprong.

‘Outside your comfortzone is where the magic happens’, gaat het bekende gezegde. Ook professioneel heb je er baat bij om af en toe betreden paden te verlaten. Maar waarom is dat juist? En, belangrijker nog: hoe moet dat dan?

Nog niet zo lang geleden geloofden wetenschappers dat het goed is om te streven naar een leven zonder lichamelijke stress. Vandaag weten we dat het veel gezonder is om af en toe de grenzen op te zoeken van onze fysieke comfortabele cocon. Anders gezegd: wie in de winter regelmatig gaat wandelen, ook al vriest het dat het kraakt, wordt minder ziek dan iemand die veilig aan de radiator blijft zitten. En precies dat geldt ook voor onze comfortzone.

De toekomst ligt achter de haag

Een comfortzone kan een fysieke plek zijn, een bepaald gezelschap of juist een routine. Maar het gevoel is hetzelfde: je kent het systeem, er is een controleerbare uitkomst, het voelt veilig. Dat het goed is om af en toe de grenzen van die vertrouwdheid op te zoeken, weten we allemaal. Oprechte verwondering, een stevige kick of de voldoening van iets moeilijk tot een goed einde te brengen: zulke zaken vind je nu eenmaal niet aan jouw spreekwoordelijke radiator. Maar ook professioneel hebben we er baat bij om af te wijken van platgetreden paden.

Heb je in jouw bedrijf een systeem gevonden dat werkt? Een vast team waarmee het goed draait? Wat goed is, hoef je niet te veranderen. Toch is het gezond om af en toe bestaande routines, systemen of keuzes in vraag te stellen. Eens over de haag te kijken, als het ware. Wanneer je als ondernemer steeds bij hetzelfde blijft, zal je nooit fouten maken. Dat klinkt misschien goed, maar zo blijft ook alles bij hetzelfde. Wanneer je geen fouten maakt, ontneem je jezelf kansen om bij te leren of nieuwe horizonten te verkennen. Door uitdagingen aan te gaan zoals naar een nieuwe potentiële klant stappen, in een debat zetelen of een nieuw product lanceren, leer je jezelf kennen. Je zal op grenzen botsen, maar net zo goed verborgen talenten of dromen ontdekken. Daarbij komt het ook jouw zaak ten goede. Het is door (weloverwogen) risico’s te nemen, dat jouw bedrijf kan groeien. 

Pipi Langkous 

‘Ik kan dat niet’, ‘daar is geen markt voor’, ‘wie zit daar nu op te wachten?’ Komen deze zinnetjes bekend voor? Jezelf voornemen om uit jouw comfortzone te treden is één ding, het daadwerkelijk doen nog iets anders. Angst, onzekerheid of moeite om controle te lossen, kunnen verlammend werken. Krijg je de kans om iets nieuws te proberen, maar bots je op een mentale drempel? Probeer eens volgend gedachtenexperiment. Stel dat je in één vingerknip al je angst om een bepaalde stap zou kunnen wegnemen, zou je de stap dan wagen? 

De kunst om dat vervelende stemmetje in je hoofd het zwijgen op te leggen, is door een nieuwe sprong te visualiseren. Tot in de kleinste details. Twijfel je om in te gaan op een uitnodiging om jouw bedrijf voor te stellen op een event? Stel je op voorhand voor hoe zo’n voorstelling kan verlopen. Wat is het slechtste dat kan gebeuren? Dat er maar vijf mensen opdagen? Of dat iemand een moeilijke vraag stelt? Hoe zou je daarmee omgaan? Is het echt onoverkomelijk? En wat is het beste scenario? Een groot applaus? Nieuwe interessante contacten? Door het allemaal al eens te doorvoelen, voelt het als vertrouwd terrein. Of zoals Pipi Langkous het treffend zegt: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’

Ben je vooral bezig met wat anderen van jou denken? Ben je bang om wat een eventuele mislukking met jouw reputatie zou doen? Stel je dan even voor dat iemand anders de sprong waagt in jouw plaats. Dat het iemand anders is die een financieel risico neemt of voor de eerste keer op een podium stapt. Zou jij die persoon uitlachen of beoordelen? Wellicht niet. Pas de mildheid die je voelt voor anderen ook toe voor jezelf. En besef: iedereen kampt met onzekerheden. De kans dat anderen die van jou überhaupt opmerken is klein, omdat ze andere katten te geselen hebben.

Toegegeven, het onbekende kan overweldigend zijn. Door doelen te stellen, maak je een uitdaging behapbaar, als klimgrepen op een hoge muur. Ga je voor de eerste keer naar een netwerkevent? Neem je voor om vijf nieuwe mensen te ontmoeten. Worstel je met online aanwezigheid? Stel jezelf als doel om elke dag vijf invites te sturen op LinkedIn en maandelijks één nieuwe post te plaatsen. Je zal zien, na een tijdje lijkt de muur minder hoog en heb je niet langer klimgrepen nodig. 

Zit je erg vastgeroest in denkpatronen, gedrag of routines? Start met iets kleins. Ga in een meeting na een pauze eens op een andere plek zitten. Begin de dag met een kleine babbel met collega’s in plaats van jouw vaste koffie. Door te voelen hoe het is om (kleine) routines te doorbreken, zal je sneller geneigd zijn om het vaker te doen.

Ego heeft geen botten

Wanneer je jezelf voor de eerste keer naar buiten jaagt voor een winterse wandeling, dan is het moment dat je de warme plek bij de radiator verlaat altijd een beetje een kwelling. Zo is het ook met een comfortzone. Iets nieuws proberen gaat altijd gepaard met veel ongemak. Dat is misschien vervelend, maar het is ook normaal én tijdelijk. Voor je het weet geniet je van de wandeling en brengt die je op plaatsen waarvan je niet wist dat ze bestonden. Loopt het toch eens mis? Dat kan. Maar ook dat is niet onoverkomelijk. Een ego heeft geen botten en kan dus ook niet breken. Volgende keer beter.

Het beste van alles? Wanneer je thuis komt van je wandeling, voelt het niet alleen aan de radiator, maar in het hele huis lekker warm.  Hoe vaker je nieuwe dingen probeert, hoe groter je comfortzone en hoe kleiner het ongemak bij elke nieuwe sprong.