Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

Het is het donkerst vlak voor de dageraad

Elke zaakvoerder botst vroeg of laat op twijfels en onzekerheid. Hoewel ze ons op de proef stellen, horen die lastige periodes bij het ondernemerschap. Hoe neem je in die moeilijke momenten opnieuw zelf de regie in handen?

Waarom vastzitten hoort bij ondernemerschap (en hoe je eruit geraakt)

Twijfel

Stijgende energieprijzen, een dip in verkoopcijfers, een goede medewerker die onverwachts opstapt, een deal die afspringt: als het tegenzit, kan zelfs bij de meest zelfverzekerende en succesvolle ondernemers de twijfel knagen. Ben ik nog goed bezig? Waar gaat mijn bedrijf naartoe? Ben ik nog de juiste persoon op de juiste plek? 

Het ondernemerschap is geen rechte lijn. Het is een kronkelige weg. Vroeg of laat komt iedereen die zich erop begeeft weleens vast te zitten. Die periodes van twijfel en onzekerheid mogen er zijn, maar ze kunnen ook verlammend werken. Het is belangrijk om niet in die negatieve gemoedstoestand te blijven zitten. Hoe donker de situatie ook lijkt: er zijn altijd oplossingen, altijd opties en altijd keuzes. De truc is om een stap terug te zetten, zodat je ze opnieuw helder ziet. Maar hoe doe je dat?

In 6 stappen opnieuw vooruit

 1. Aanvaard dat vastzitten deel is van het proces. Om een volgende stap te zetten in je persoonlijke ontwikkeling moet je eerst uit je comfortzone treden. Dat gaat altijd gepaard met zoeken, spanning en onzekerheid, want het is onontgonnen terrein. Vastzitten is part of the game.
 2. Geef toe aan je gevoel. Toegeven dat je vastzit, is niet gemakkelijk. Maar door de gevoelens toe te laten, kan je ontdekken wat eronder zit. Misschien twijfel je over de strategie van jouw bedrijf, worstel je met angst om (teveel) risico’s te nemen of kamp je met een dieperliggende onzekerheid. Eenmaal je weet waarom je blokkeert, kan je met die zelfkennis aan de slag.
 3. Creëer opties. Vastzitten gaat bijna altijd gepaard met tunnelvisie. Je hebt het gevoel dat je afstevent op één, onvermijdelijk punt. Herkenbaar? Zet een stap achteruit en lijst jouw opties op. Start met de extremen. Je kan er de brui aan geven en jouw bedrijf verkopen. Of je kan doorgaan en het uitzweten. Probeer nu de mogelijkheden tussen die extremen in te vullen. Door je opties effectief op te lijsten, kan je keuzes maken. Het brengt je opnieuw in beweging.
 4. Verander van perspectief. Een andere eenvoudige, maar doeltreffende methode om de tunnelvisie te doorbreken: verlaat de context en ga wat anders doen. Neem een pauze om te sporten, spreek af met vrienden voor een lunch. Net zoals we ons pas herinneren waar de zoekgeraakte sleutels liggen als we stoppen met zoeken, moeten we soms even uit ons hoofd te stappen om de dingen weer helder te zien.
 5. Ga terug naar waarom. Wanneer je jaren onderneemt, verlies je soms verbinding met je intrinsieke motivatie. Daarom is ze nog niet weg. Stel je jezelf de vraag: waarom heb ik dit bedrijf opgericht? Waarom sta ik op ’s morgens? Waarom doe ik wat ik doe? Door terug te keren naar die essentiële ‘waarom’, kan je je focus en overtuiging terugvinden. Deze reflex hoef je trouwens niet te bewaren voor momenten van crisis: ook op een slechte dag helpt het om je gemoedstoestand te keren.
 6. Neem controle over jouw gemoed. Het is diepmenselijk om in periodes van stress even toe te geven aan zelfmedelijden, verdriet of kwaadheid. Maar het risico bestaat dat je blijft vastzitten in die negativiteit. Over omstandigheden heb je uiteraard geen controle, maar je hebt wel controle over het effect dat die omstandigheden op jou hebben. Maak een onderscheid tussen de feiten (hoe zou een buitenstaander beschrijven wat er is gebeurd?) en jouw gedachten en gevoelens bij die feiten. Probeer bewust te worden van die subjectieve elementen en stuur je gemoedstoestand in de richting die je zelf wil. Een grote klant die vertrekt? Je kan kiezen om daar boos, teleurgesteld, verdrietig, neutraal, explorerend of constructief op te reageren. 

Kern

Periodes van twijfel horen bij ondernemerschap. Wie risico’s neemt, uit zijn of haar comfortzone treedt en nieuwe dingen probeert, begeeft zich nu eenmaal op onbekend terrein. Jezelf dan eens vastrijden is geen slechte zaak. Het brengt je met de voeten op de grond en weerhoudt je van arrogantie en overmoed. Wie het aangrijpt als een kans tot (zelf)reflectie, komt dichter bij de kern van zijn of haar ondernemerschap. Klaar voor een nieuw hoofdstuk, feller en lichter dan voorheen.

Elke zaakvoerder botst vroeg of laat op twijfels en onzekerheid. Hoewel ze ons op de proef stellen, horen die lastige periodes bij het ondernemerschap. Hoe neem je in die moeilijke momenten opnieuw zelf de regie in handen?

Waarom vastzitten hoort bij ondernemerschap (en hoe je eruit geraakt)

Twijfel

Stijgende energieprijzen, een dip in verkoopcijfers, een goede medewerker die onverwachts opstapt, een deal die afspringt: als het tegenzit, kan zelfs bij de meest zelfverzekerende en succesvolle ondernemers de twijfel knagen. Ben ik nog goed bezig? Waar gaat mijn bedrijf naartoe? Ben ik nog de juiste persoon op de juiste plek? 

Het ondernemerschap is geen rechte lijn. Het is een kronkelige weg. Vroeg of laat komt iedereen die zich erop begeeft weleens vast te zitten. Die periodes van twijfel en onzekerheid mogen er zijn, maar ze kunnen ook verlammend werken. Het is belangrijk om niet in die negatieve gemoedstoestand te blijven zitten. Hoe donker de situatie ook lijkt: er zijn altijd oplossingen, altijd opties en altijd keuzes. De truc is om een stap terug te zetten, zodat je ze opnieuw helder ziet. Maar hoe doe je dat?

In 6 stappen opnieuw vooruit

 1. Aanvaard dat vastzitten deel is van het proces. Om een volgende stap te zetten in je persoonlijke ontwikkeling moet je eerst uit je comfortzone treden. Dat gaat altijd gepaard met zoeken, spanning en onzekerheid, want het is onontgonnen terrein. Vastzitten is part of the game.
 2. Geef toe aan je gevoel. Toegeven dat je vastzit, is niet gemakkelijk. Maar door de gevoelens toe te laten, kan je ontdekken wat eronder zit. Misschien twijfel je over de strategie van jouw bedrijf, worstel je met angst om (teveel) risico’s te nemen of kamp je met een dieperliggende onzekerheid. Eenmaal je weet waarom je blokkeert, kan je met die zelfkennis aan de slag.
 3. Creëer opties. Vastzitten gaat bijna altijd gepaard met tunnelvisie. Je hebt het gevoel dat je afstevent op één, onvermijdelijk punt. Herkenbaar? Zet een stap achteruit en lijst jouw opties op. Start met de extremen. Je kan er de brui aan geven en jouw bedrijf verkopen. Of je kan doorgaan en het uitzweten. Probeer nu de mogelijkheden tussen die extremen in te vullen. Door je opties effectief op te lijsten, kan je keuzes maken. Het brengt je opnieuw in beweging.
 4. Verander van perspectief. Een andere eenvoudige, maar doeltreffende methode om de tunnelvisie te doorbreken: verlaat de context en ga wat anders doen. Neem een pauze om te sporten, spreek af met vrienden voor een lunch. Net zoals we ons pas herinneren waar de zoekgeraakte sleutels liggen als we stoppen met zoeken, moeten we soms even uit ons hoofd te stappen om de dingen weer helder te zien.
 5. Ga terug naar waarom. Wanneer je jaren onderneemt, verlies je soms verbinding met je intrinsieke motivatie. Daarom is ze nog niet weg. Stel je jezelf de vraag: waarom heb ik dit bedrijf opgericht? Waarom sta ik op ’s morgens? Waarom doe ik wat ik doe? Door terug te keren naar die essentiële ‘waarom’, kan je je focus en overtuiging terugvinden. Deze reflex hoef je trouwens niet te bewaren voor momenten van crisis: ook op een slechte dag helpt het om je gemoedstoestand te keren.
 6. Neem controle over jouw gemoed. Het is diepmenselijk om in periodes van stress even toe te geven aan zelfmedelijden, verdriet of kwaadheid. Maar het risico bestaat dat je blijft vastzitten in die negativiteit. Over omstandigheden heb je uiteraard geen controle, maar je hebt wel controle over het effect dat die omstandigheden op jou hebben. Maak een onderscheid tussen de feiten (hoe zou een buitenstaander beschrijven wat er is gebeurd?) en jouw gedachten en gevoelens bij die feiten. Probeer bewust te worden van die subjectieve elementen en stuur je gemoedstoestand in de richting die je zelf wil. Een grote klant die vertrekt? Je kan kiezen om daar boos, teleurgesteld, verdrietig, neutraal, explorerend of constructief op te reageren. 

Kern

Periodes van twijfel horen bij ondernemerschap. Wie risico’s neemt, uit zijn of haar comfortzone treedt en nieuwe dingen probeert, begeeft zich nu eenmaal op onbekend terrein. Jezelf dan eens vastrijden is geen slechte zaak. Het brengt je met de voeten op de grond en weerhoudt je van arrogantie en overmoed. Wie het aangrijpt als een kans tot (zelf)reflectie, komt dichter bij de kern van zijn of haar ondernemerschap. Klaar voor een nieuw hoofdstuk, feller en lichter dan voorheen.