Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

Waarom feiten alleen niemand beroeren

We mogen onszelf dan wijsmaken dat we rationele wezens zijn, in werkelijkheid zijn de zaken die ons aanzetten tot actie zelden woorden of beelden die inspelen op ons intellect. Wat blijft hangen zijn die zaken die ons hart beroeren. Verhalen creëren sticky memories. Dat is zo bij ontmoetingen met nieuwe mensen, maar evengoed bij de keuze voor een werkgever, producten of diensten. 

Over de kracht van goede storytelling

Wil je als bedrijfsleider medewerkers, klanten of leveranciers overtuigen, dan is een goed verhaal essentieel. Een stevig marketingbudget, sociale mediacampagnes of overtuigende statistieken ten spijt: niets heeft zoveel impact als inspirerende, authentieke storytelling. 

Bedrijfsverhaal vs living stories

Wat is dat nu precies, storytelling? Wanneer kan je spreken van goede storytelling? Het is belangrijk dat we daarbij twee zaken onderscheiden:

Het bedrijfsverhaal vertelt de geschiedenis van jouw bedrijf. Het focust niet alleen op hoe en wanneer, maar vooral op ‘waarom’. Een mooi voorbeeld is het bedrijfsverhaal van Tony’s Chocolonely. Oprichter Teun Van de Keuken, een journalist, was verontwaardigd na het lezen van een boek over moderne slavernij op cacaoplantages. Initieel probeerde hij iets te veranderen door het thema aan te kaarten bij het publiek en de industrie. Wanneer die laatste niet reageerde, besloot hij in 2005 het goede voorbeeld te geven met de productie van een slaafvrije chocoladereep. Wie vandaag chocolade van het merk koopt, koopt niet alleen een lekkere snack, maar steunt ook de missie om de hele industrie slaafvrij te maken. Dat kan tellen als argument.

Naast het bedrijfsverhaal, heeft elke onderneming ook living stories. In tegenstelling tot een geschiedenis, die je niet kan herschrijven, evolueren deze verhalen al naargelang de tijdsgeest en context. Ze vertellen welk gevoel jouw producten en diensten vandaag oproepen, welk verschil ze vandaag maken in het leven van klanten en medewerkers. 

Denk bijvoorbeeld aan Marseillezeep, de traditionele harde zeep van plantaardige olie. De zeep wordt al ca 400 jaar geproduceerd in Frankrijk. Vandaag resten er nog een handvol producenten, die nog steeds werken op dezelfde ambachtelijke wijze, met dezelfde natuurlijke ingrediënten. Hun communicatie is ondertussen wél aangepast aan 2021. Was Marseillezeep tot 200 jaar geleden een noodzaak in elk huishouden, dan kopen klanten de zeep vandaag om de zachtheid en het feit dat ze passen in een ecologische levensstijl. De producenten weten dat, en spelen erop in.

Zelf aan de slag

Achter elk bedrijf zitten feiten, data en cijfers. Door die te verbinden of op te sommen creëer je nog geen pakkende geschiedenis. Toegegeven, niet elk bedrijf startte met een mediageniek relaas zoals Tony’s Chocolonely. Dat wil niet zeggen dat er geen goed bedrijfsverhaal achter jouw onderneming zit, of dat je iets moet verzinnen. Elke onderneming heeft een unieke ontstaansreden, een ‘waarom’.

Waarom is jouw onderneming opgericht? Waarom slaagde het waar anderen faalden? Waarom kiezen jullie klanten al jaren voor jullie? Waarom werken medewerkers graag voor jullie bedrijf? Waarom sta je als bedrijfsleider op ’s morgens? Misschien is het talent, passie, doorzettingsvermogen, engagement, durf, innovatie, kleinschaligheid, authenticiteit, gebruiksvriendelijkheid,… Wat het ook is, precies in die antwoorden zit de rode draad van jouw bedrijfsverhaal, omdat het zaken zijn die anderen inspireren en beroeren.

Geloofwaardigheid

Draait het bedrijfsverhaal om de ‘waarom’, dan laten living stories zich minder goed vastpinnen. Een goede living story vangt de tijdsgeest en linkt het aan karakteristieken van jouw bedrijf, product of dienst. Let op: die oefening moet kloppen. Je kan producten gemakkelijk enten op maatschappelijke trends als milieubewustzijn, feminisme of body positivy, maar wanneer je enkel mee op de kar springt om commercieel een graantje mee te pikken, val je bij klanten en medewerkers snel door de mand. 

Neem bijvoorbeeld het beautymerk Dove. Het bedrijf ontpopte zich het afgelopen decennium als een pleitbezorger voor een realistische en inclusieve kijk op schoonheid. In 2013 lanceerden ze een veelbesproken spot, waarin ze een forensisch tekenaar telkens twee schetsen lieten maken van eenzelfde persoon: een op basis van hun eigen omschrijvingen, een op basis van de omschrijving van een persoon die hen net had ontmoet. De boodschap: je bent mooier dan je denkt. Een boodschap die klopt, omdat ze de filosofie van meet af aan doortrokken in het hele bedrijf. Zo tonen ze steevast diverse lichamen op hun website en lanceerden ze met ‘het Dove Self-Esteem Project’ een educatief programma rond schoonheid en zelfvertrouwen. 

Wat met b2b?

Cosmetica, chocolade, poetsproducten: tastbare consumentenproducten lenen zich gemakkelijk tot mooie verhalen. Hoe zit dat voor pakweg financiële diensten of producenten van machineonderdelen? 

Ook in b2b is goede storytelling belangrijk. Belangrijker nog dan bij consumentenproducten, omdat deze bedrijven minder zichtbaarheid hebben in winkels, reclame of media. Dan kan een pakkende, onderscheidende boodschap echt het verschil maken in naamsbekendheid. 

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is goede storytelling voor b2b-bedrijven helemaal niet onmogelijk. Voor alle ondernemingen geldt: je verkoopt aan mensen, je werkt met mensen. Van een specifieke techniek, een buitengewoon streven naar kwaliteit, persoonlijke service of bijzondere omgang met werknemers: corporate storytelling hoeft niet de hele wereld te beroeren, wel jouw doelgroep. Het enige wat je moet doen, is stilstaan bij de ‘waarom’. 

We mogen onszelf dan wijsmaken dat we rationele wezens zijn, in werkelijkheid zijn de zaken die ons aanzetten tot actie zelden woorden of beelden die inspelen op ons intellect. Wat blijft hangen zijn die zaken die ons hart beroeren. Verhalen creëren sticky memories. Dat is zo bij ontmoetingen met nieuwe mensen, maar evengoed bij de keuze voor een werkgever, producten of diensten. 

Over de kracht van goede storytelling

Wil je als bedrijfsleider medewerkers, klanten of leveranciers overtuigen, dan is een goed verhaal essentieel. Een stevig marketingbudget, sociale mediacampagnes of overtuigende statistieken ten spijt: niets heeft zoveel impact als inspirerende, authentieke storytelling. 

Bedrijfsverhaal vs living stories

Wat is dat nu precies, storytelling? Wanneer kan je spreken van goede storytelling? Het is belangrijk dat we daarbij twee zaken onderscheiden:

Het bedrijfsverhaal vertelt de geschiedenis van jouw bedrijf. Het focust niet alleen op hoe en wanneer, maar vooral op ‘waarom’. Een mooi voorbeeld is het bedrijfsverhaal van Tony’s Chocolonely. Oprichter Teun Van de Keuken, een journalist, was verontwaardigd na het lezen van een boek over moderne slavernij op cacaoplantages. Initieel probeerde hij iets te veranderen door het thema aan te kaarten bij het publiek en de industrie. Wanneer die laatste niet reageerde, besloot hij in 2005 het goede voorbeeld te geven met de productie van een slaafvrije chocoladereep. Wie vandaag chocolade van het merk koopt, koopt niet alleen een lekkere snack, maar steunt ook de missie om de hele industrie slaafvrij te maken. Dat kan tellen als argument.

Naast het bedrijfsverhaal, heeft elke onderneming ook living stories. In tegenstelling tot een geschiedenis, die je niet kan herschrijven, evolueren deze verhalen al naargelang de tijdsgeest en context. Ze vertellen welk gevoel jouw producten en diensten vandaag oproepen, welk verschil ze vandaag maken in het leven van klanten en medewerkers. 

Denk bijvoorbeeld aan Marseillezeep, de traditionele harde zeep van plantaardige olie. De zeep wordt al ca 400 jaar geproduceerd in Frankrijk. Vandaag resten er nog een handvol producenten, die nog steeds werken op dezelfde ambachtelijke wijze, met dezelfde natuurlijke ingrediënten. Hun communicatie is ondertussen wél aangepast aan 2021. Was Marseillezeep tot 200 jaar geleden een noodzaak in elk huishouden, dan kopen klanten de zeep vandaag om de zachtheid en het feit dat ze passen in een ecologische levensstijl. De producenten weten dat, en spelen erop in.

Zelf aan de slag

Achter elk bedrijf zitten feiten, data en cijfers. Door die te verbinden of op te sommen creëer je nog geen pakkende geschiedenis. Toegegeven, niet elk bedrijf startte met een mediageniek relaas zoals Tony’s Chocolonely. Dat wil niet zeggen dat er geen goed bedrijfsverhaal achter jouw onderneming zit, of dat je iets moet verzinnen. Elke onderneming heeft een unieke ontstaansreden, een ‘waarom’.

Waarom is jouw onderneming opgericht? Waarom slaagde het waar anderen faalden? Waarom kiezen jullie klanten al jaren voor jullie? Waarom werken medewerkers graag voor jullie bedrijf? Waarom sta je als bedrijfsleider op ’s morgens? Misschien is het talent, passie, doorzettingsvermogen, engagement, durf, innovatie, kleinschaligheid, authenticiteit, gebruiksvriendelijkheid,… Wat het ook is, precies in die antwoorden zit de rode draad van jouw bedrijfsverhaal, omdat het zaken zijn die anderen inspireren en beroeren.

Geloofwaardigheid

Draait het bedrijfsverhaal om de ‘waarom’, dan laten living stories zich minder goed vastpinnen. Een goede living story vangt de tijdsgeest en linkt het aan karakteristieken van jouw bedrijf, product of dienst. Let op: die oefening moet kloppen. Je kan producten gemakkelijk enten op maatschappelijke trends als milieubewustzijn, feminisme of body positivy, maar wanneer je enkel mee op de kar springt om commercieel een graantje mee te pikken, val je bij klanten en medewerkers snel door de mand. 

Neem bijvoorbeeld het beautymerk Dove. Het bedrijf ontpopte zich het afgelopen decennium als een pleitbezorger voor een realistische en inclusieve kijk op schoonheid. In 2013 lanceerden ze een veelbesproken spot, waarin ze een forensisch tekenaar telkens twee schetsen lieten maken van eenzelfde persoon: een op basis van hun eigen omschrijvingen, een op basis van de omschrijving van een persoon die hen net had ontmoet. De boodschap: je bent mooier dan je denkt. Een boodschap die klopt, omdat ze de filosofie van meet af aan doortrokken in het hele bedrijf. Zo tonen ze steevast diverse lichamen op hun website en lanceerden ze met ‘het Dove Self-Esteem Project’ een educatief programma rond schoonheid en zelfvertrouwen. 

Wat met b2b?

Cosmetica, chocolade, poetsproducten: tastbare consumentenproducten lenen zich gemakkelijk tot mooie verhalen. Hoe zit dat voor pakweg financiële diensten of producenten van machineonderdelen? 

Ook in b2b is goede storytelling belangrijk. Belangrijker nog dan bij consumentenproducten, omdat deze bedrijven minder zichtbaarheid hebben in winkels, reclame of media. Dan kan een pakkende, onderscheidende boodschap echt het verschil maken in naamsbekendheid. 

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is goede storytelling voor b2b-bedrijven helemaal niet onmogelijk. Voor alle ondernemingen geldt: je verkoopt aan mensen, je werkt met mensen. Van een specifieke techniek, een buitengewoon streven naar kwaliteit, persoonlijke service of bijzondere omgang met werknemers: corporate storytelling hoeft niet de hele wereld te beroeren, wel jouw doelgroep. Het enige wat je moet doen, is stilstaan bij de ‘waarom’.