Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

Zeven ingrediënten van goed zakenpartnerschap*

Wat maakt dat sommige zakenpartners zo goed op elkaar zijn ingespeeld, dat je er jezelf spontaan wil achter scharen? Hoe komt het dat duo’s die op papier voor elkaar gemaakt lijken, in de praktijk helemaal niet werken? En als twee vennoten uit elkaar groeien, valt een zakenrelatie dan nog te redden?

Recept voor mayonaise die altijd pakt

Ouderschap

Van alle zakenrelaties gaat die tussen medestichters of vennoten misschien wel het diepst. Jullie creëren iets nieuws, vaak uit een passie, en zetten vervolgens alles in het werk om die gemeenschappelijke droom te laten groeien. Jullie delen uitdagingen, tegenslagen en successen. Op vlak van intensiteit komt het nog het dichtst in de buurt van ouderschap.

Zo diep de relatie, zo breed is haar impact op medewerkers, leveranciers en klanten. De dynamiek tussen zakenpartners is bepalend voor het succes van het bedrijf. Vullen vennoten elkaar goed aan en werken ze constructief samen, dan zorgt dat voor groei. Rommelt het, dan zullen de strubbelingen groei afremmen.

De intensiteit en het belang van die bijzondere relatie maakt ze voer voor boeken, TED-talks en artikels. Allemaal om de vinger te leggen op die ene, belangrijke vraag: wat maakt nu precies dat het werkt tussen twee mensen op zakelijk vlak? Meestal focussen experten dan op complementariteit van functionele elementen. Maar dat is slechts één kant van het verhaal. Wanneer twee mensen samen een bedrijf willen leiden, is emotionele complementariteit net zo belangrijk.

Zeven ingrediënten

Complementariteit, wat betekent dat nu in de praktijk? Hoe kan je voorspellen of de mayonaise met een potentiële zakenpartner al dan niet zal pakken? Kan je de volgende zeven voorwaarden afvinken? Dan zit het hoogstwaarschijnlijk goed.

 1. Vullen jullie elkaar aan? Een goede zakenpartner vult de gaten in jouw competenties. Een productgoeroe vormt een goede match met een geboren verkoper, een technisch talent die zich durft verliezen in jargon bereikt meer met een doorwinterd marketeer aan zijn of haar zijde.
  Daarnaast is het belangrijk dat ook jullie karakters complementair zijn. Zo heeft een creatief iemand die om het uur een nieuw idee heeft, baat bij een zakenpartner met een realistische reflex. Het zorgt voor balans, wat op zijn beurt vertrouwen geeft bij medewerkers, leveranciers en klanten.
 2. Delen jullie dezelfde werkfilosofie? Dat de een graag ’s morgens werkt en de ander zijn meest productieve uren beleeft rond middernacht, doet er niet echt toe. Belangrijker is dat jullie er eenzelfde idee op nahouden als het gaat over integratie van werk en privé. Hebben jullie daar fundamenteel andere meningen over, dan zullen grote levensveranderingen voor spanning zorgen. Want wat als iemand van jullie een kind krijgt? Of voor een zieke geliefde wil zorgen? Of (lang) vakantie wil nemen?
 3. Zijn jullie onafhankelijk ingesteld? In een gezonde relatie werken zakenpartners onafhankelijk van applaus, goedkeuring en input van de ander. Jullie steunen en stimuleren elkaar, vormen een klankbord voor elkaar, maar nemen aan het einde van de rit wel zelf verantwoordelijkheid op voor jullie eigen vakgebied. Is dat niet het geval, dan kan het leiden tot onduidelijkheid en dubbel werk.
 4. Vinden jullie steun bij elkaar? Zakenpartners hoeven geen beste vrienden of koppel te zijn, maar het is wel belangrijk dat ze bij elkaar terecht kunnen. Voelen ze zich veilig om zich bij de ander kwetsbaar op te stellen als het even minder gaat? En vinden ze vervolgens ook steun en begrip bij elkaar?
 5. Zijn jullie eerlijk tegen elkaar? Wie in zee gaat met een zakenpartner, mag niet bang zijn om te kiezen voor de persoon die hen vertelt wat ze moeten horen. Wanneer je intens samenwerkt, komen er gegarandeerd moeilijke gesprekken. Die mogen jullie niet uit de weg gaan. Vinden jullie de moed om elkaar de volledige waarheid te zeggen? En om de waarheid van elkaar te horen? Pas dan is er ruimte voor volledig vertrouwen.
 6. Klikt het? Het lijkt evident, maar soms zijn ondernemers zo enthousiast om een bedrijf op te richten, dat ze over het hoofd zien dat hun potentiële zakenpartner hen persoonlijk eigenlijk niet helemaal ligt. Je zal veel tijd met elkaar doorbrengen. Jullie moeten elkaars gezelschap appreciëren, anders loopt het vroeg of laat fout.
 7. Delen jullie visie en waarden? Aan de doopvont kan een bedrijf nog alle kanten uit. Businessmodellen veranderen, kansen verschijnen en keren. Om door stormen en bochten een sterk team te blijven, is het belangrijk dat jullie waarden en visie delen. In dat opzicht helpt het om af en toe bepaalde scenario’s te bespreken. Hoe ziet jouw zakenpartner het bedrijf binnen 10 jaar? Wat zijn jullie drijfveren? Wat als er binnen vijf jaar iemand het bedrijf wil overnemen? Wat als je iemand wilt ontslaan die bevriend is met jouw vennoot? Zo’n gesprekken maken het mogelijk om op een veilige manier gevoelige thema’s af te tasten. Bovendien werkt het verbindend om samen na te denken over de toekomst.

Geef moeilijk tijd

Ik zou kunnen eindigen met een verwijzing naar Ben Cohen en Jerry Greenfield of Oprah Winfrey en Gayle King. Maar ik ruil het afgeborstelde ideaal liever in voor een realistisch verhaal. Een tijd terug mocht ik samenwerken met de twee stichters van een groeiend bedrijf. Twee vrouwen die vooraf geen vrienden waren, maar elkaar vonden in een passie. De ene een chaoot, maar mondig en welbespraakt. De ander gestructureerd, maar introvert. 

Iedereen die ze ooit al samen bezig zag, kon niet anders dan concluderen dat ze jaloersmakend goed op elkaar zijn ingespeeld. Toch liepen zij ook tegen problemen aan. Ze raakten het niet eens over de manier waarop ze naar hun team communiceerden. Er kwam wrevel. Hadden ze het laten escaleren, dan was het bedrijf er nu misschien niet meer geweest. Maar het wederzijds respect was te groot. Ze zochten hulp van een derde persoon en gingen het gesprek aan, hoe ongemakkelijk dat in eerste instantie ook was.

Ook wanneer alle ingrediënten er zijn, kun je elkaar onderweg verliezen. Dat wil niet zeggen dat jullie partnerschap of bedrijf verloren is. Wanneer beide partijen verlangen naar een oplossing, dan komt die er ook. Op voorwaarde dat jullie de problemen benoemen. Goede zakenpartners bespreken niet alleen zaken, maar ook hun partnerschap. Creëer een veilige omgeving, met indien nodig hulp van een onafhankelijke derde persoon. Praat met elkaar. Zoek woorden voor de knoop in je maag. Zo vinden jullie elkaar terug. Zoals Ish Ait Hamou het zo mooi verwoordde in Als je iemand verliest die je niet kan verliezen: ‘Als je tijd geeft aan moeilijk, wordt moeilijk gemakkelijk.’ 

*De zeven ingrediënten van goede mayonaise zijn ei, mosterd, olie, azijn, peper, zout en lauw water. Het recept vind je hier.

Wat maakt dat sommige zakenpartners zo goed op elkaar zijn ingespeeld, dat je er jezelf spontaan wil achter scharen? Hoe komt het dat duo’s die op papier voor elkaar gemaakt lijken, in de praktijk helemaal niet werken? En als twee vennoten uit elkaar groeien, valt een zakenrelatie dan nog te redden?

Recept voor mayonaise die altijd pakt

Ouderschap

Van alle zakenrelaties gaat die tussen medestichters of vennoten misschien wel het diepst. Jullie creëren iets nieuws, vaak uit een passie, en zetten vervolgens alles in het werk om die gemeenschappelijke droom te laten groeien. Jullie delen uitdagingen, tegenslagen en successen. Op vlak van intensiteit komt het nog het dichtst in de buurt van ouderschap.

Zo diep de relatie, zo breed is haar impact op medewerkers, leveranciers en klanten. De dynamiek tussen zakenpartners is bepalend voor het succes van het bedrijf. Vullen vennoten elkaar goed aan en werken ze constructief samen, dan zorgt dat voor groei. Rommelt het, dan zullen de strubbelingen groei afremmen.

De intensiteit en het belang van die bijzondere relatie maakt ze voer voor boeken, TED-talks en artikels. Allemaal om de vinger te leggen op die ene, belangrijke vraag: wat maakt nu precies dat het werkt tussen twee mensen op zakelijk vlak? Meestal focussen experten dan op complementariteit van functionele elementen. Maar dat is slechts één kant van het verhaal. Wanneer twee mensen samen een bedrijf willen leiden, is emotionele complementariteit net zo belangrijk.

Zeven ingrediënten

Complementariteit, wat betekent dat nu in de praktijk? Hoe kan je voorspellen of de mayonaise met een potentiële zakenpartner al dan niet zal pakken? Kan je de volgende zeven voorwaarden afvinken? Dan zit het hoogstwaarschijnlijk goed.

 1. Vullen jullie elkaar aan? Een goede zakenpartner vult de gaten in jouw competenties. Een productgoeroe vormt een goede match met een geboren verkoper, een technisch talent die zich durft verliezen in jargon bereikt meer met een doorwinterd marketeer aan zijn of haar zijde.
  Daarnaast is het belangrijk dat ook jullie karakters complementair zijn. Zo heeft een creatief iemand die om het uur een nieuw idee heeft, baat bij een zakenpartner met een realistische reflex. Het zorgt voor balans, wat op zijn beurt vertrouwen geeft bij medewerkers, leveranciers en klanten.
 2. Delen jullie dezelfde werkfilosofie? Dat de een graag ’s morgens werkt en de ander zijn meest productieve uren beleeft rond middernacht, doet er niet echt toe. Belangrijker is dat jullie er eenzelfde idee op nahouden als het gaat over integratie van werk en privé. Hebben jullie daar fundamenteel andere meningen over, dan zullen grote levensveranderingen voor spanning zorgen. Want wat als iemand van jullie een kind krijgt? Of voor een zieke geliefde wil zorgen? Of (lang) vakantie wil nemen?
 3. Zijn jullie onafhankelijk ingesteld? In een gezonde relatie werken zakenpartners onafhankelijk van applaus, goedkeuring en input van de ander. Jullie steunen en stimuleren elkaar, vormen een klankbord voor elkaar, maar nemen aan het einde van de rit wel zelf verantwoordelijkheid op voor jullie eigen vakgebied. Is dat niet het geval, dan kan het leiden tot onduidelijkheid en dubbel werk.
 4. Vinden jullie steun bij elkaar? Zakenpartners hoeven geen beste vrienden of koppel te zijn, maar het is wel belangrijk dat ze bij elkaar terecht kunnen. Voelen ze zich veilig om zich bij de ander kwetsbaar op te stellen als het even minder gaat? En vinden ze vervolgens ook steun en begrip bij elkaar?
 5. Zijn jullie eerlijk tegen elkaar? Wie in zee gaat met een zakenpartner, mag niet bang zijn om te kiezen voor de persoon die hen vertelt wat ze moeten horen. Wanneer je intens samenwerkt, komen er gegarandeerd moeilijke gesprekken. Die mogen jullie niet uit de weg gaan. Vinden jullie de moed om elkaar de volledige waarheid te zeggen? En om de waarheid van elkaar te horen? Pas dan is er ruimte voor volledig vertrouwen.
 6. Klikt het? Het lijkt evident, maar soms zijn ondernemers zo enthousiast om een bedrijf op te richten, dat ze over het hoofd zien dat hun potentiële zakenpartner hen persoonlijk eigenlijk niet helemaal ligt. Je zal veel tijd met elkaar doorbrengen. Jullie moeten elkaars gezelschap appreciëren, anders loopt het vroeg of laat fout.
 7. Delen jullie visie en waarden? Aan de doopvont kan een bedrijf nog alle kanten uit. Businessmodellen veranderen, kansen verschijnen en keren. Om door stormen en bochten een sterk team te blijven, is het belangrijk dat jullie waarden en visie delen. In dat opzicht helpt het om af en toe bepaalde scenario’s te bespreken. Hoe ziet jouw zakenpartner het bedrijf binnen 10 jaar? Wat zijn jullie drijfveren? Wat als er binnen vijf jaar iemand het bedrijf wil overnemen? Wat als je iemand wilt ontslaan die bevriend is met jouw vennoot? Zo’n gesprekken maken het mogelijk om op een veilige manier gevoelige thema’s af te tasten. Bovendien werkt het verbindend om samen na te denken over de toekomst.

Geef moeilijk tijd

Ik zou kunnen eindigen met een verwijzing naar Ben Cohen en Jerry Greenfield of Oprah Winfrey en Gayle King. Maar ik ruil het afgeborstelde ideaal liever in voor een realistisch verhaal. Een tijd terug mocht ik samenwerken met de twee stichters van een groeiend bedrijf. Twee vrouwen die vooraf geen vrienden waren, maar elkaar vonden in een passie. De ene een chaoot, maar mondig en welbespraakt. De ander gestructureerd, maar introvert. 

Iedereen die ze ooit al samen bezig zag, kon niet anders dan concluderen dat ze jaloersmakend goed op elkaar zijn ingespeeld. Toch liepen zij ook tegen problemen aan. Ze raakten het niet eens over de manier waarop ze naar hun team communiceerden. Er kwam wrevel. Hadden ze het laten escaleren, dan was het bedrijf er nu misschien niet meer geweest. Maar het wederzijds respect was te groot. Ze zochten hulp van een derde persoon en gingen het gesprek aan, hoe ongemakkelijk dat in eerste instantie ook was.

Ook wanneer alle ingrediënten er zijn, kun je elkaar onderweg verliezen. Dat wil niet zeggen dat jullie partnerschap of bedrijf verloren is. Wanneer beide partijen verlangen naar een oplossing, dan komt die er ook. Op voorwaarde dat jullie de problemen benoemen. Goede zakenpartners bespreken niet alleen zaken, maar ook hun partnerschap. Creëer een veilige omgeving, met indien nodig hulp van een onafhankelijke derde persoon. Praat met elkaar. Zoek woorden voor de knoop in je maag. Zo vinden jullie elkaar terug. Zoals Ish Ait Hamou het zo mooi verwoordde in Als je iemand verliest die je niet kan verliezen: ‘Als je tijd geeft aan moeilijk, wordt moeilijk gemakkelijk.’ 

*De zeven ingrediënten van goede mayonaise zijn ei, mosterd, olie, azijn, peper, zout en lauw water. Het recept vind je hier.