Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

Ons moeder verdient een standbeeld!

We staan er amper bij stil, maar er heeft zich op twee generaties een belangrijke shift voorgedaan binnen familiebedrijven. Was de rol van vrouwen binnen die ondernemingen voor onze (groot)moeders vaak beperkt tot die van sterke vrouw achter de eigenaar of meewerkende echtgenote, dan zien we dat vandaag steeds meer vrouwen een actieve, officiële rol opnemen in de besluitvorming van het familiebedrijf.

Wat familiebedrijven winnen als moeders, dochters en echtgenotes uit de schaduw treden

Tradities en gewoontes waarbij het stokje van de leiding automatisch werd doorgegeven aan de oudste zoon of schoonzonen voorrang kregen op dochters, behoren steeds meer tot het verleden. ‘Opvolging’ verliest stilaan zijn exclusief mannelijke bijklank. Een positieve evolutie, maar eentje die in de praktijk meer hordes kent dan algemene trends doen geloven. 

Meer dan figuranten

De vervrouwelijking van het bestuur in familiebedrijven past in een internationale trend, waarbij vrouwen als gevolg van emancipatie vlotter toegang hebben tot managementposities en bestuursfuncties in het bedrijfsleven, en niet enkel bij de ‘soft side’ van het bedrijf. Maar de rol van vrouwen in familiebedrijven is om een aantal redenen toch een verhaal apart.

In beursgenoteerde bedrijven mag de intrede van vrouwen in de boardroom dan relatief nieuw zijn, in familiebedrijven spelen vrouwen al eeuwen een belangrijke rol. Echtgenotes met zakelijk inzicht die hun man van in de coulissen aansturen, moeders en dochters die modereren tussen de botsende belangen van zonen, matriarchen die waken over eenheid en langetermijndoelstellingen in de familie… Onze (groot)moeders waren meer dan figuranten op de zakelijke stamboom. Maar, en dat is belangrijk, hun rol was vaak onzichtbaar, en al zeker niet officieel. 

Vrouwelijk vs mannelijk leiderschap

Dat vrouwen in familiebedrijven al langer een grote rol spelen, zij het in de schaduw, is niet toevallig. We weten ondertussen dat mannen en vrouwen er andere stijlen in leiderschap op nahouden, andere klemtonen leggen in het bestuur en anders tegen risico’s aankijken. Onderzoek heeft uitgewezen dat een goed evenwicht tussen vrouwelijke en mannelijke eigenschappen in een bestuur, een positief effect heeft op de duurzaamheid van een bedrijf. Zo verlaagt een goed evenwicht tussen mannen en vrouw in de boardroom gevoelig de kansen op een faillissement

Familiebedrijven kenmerken zich door een uitgesproken langetermijndenken, zowel op zakelijk als op familiaal vlak. Net daarin komen typische vrouwelijke eigenschappen goed van pas. Zo is helikopterzicht belangrijk wanneer zakelijke belangen regelmatig familiebelangen doorkruisen. Of is een empathische en oplossingsgerichte leiderschapsstijl een grote troef in bedrijven waar door de overlap van privé en werk altijd wel delicate kwesties spelen. En last but not least: net in familiebedrijven is een goed evenwicht tussen risicobereidheid en risico-aversie essentieel met het oog op een duurzame toekomst.

Anders gezegd: vrouwen verdienen erkenning voor de rol die ze al jaren onzichtbaar opnemen in familiebedrijven. Op papier waren ze dan niet meer dan een ‘meewerkende echtgenote’ of ‘secretaresse’, hun bijdrage heeft ontegensprekelijk meegespeeld in het voortbestaan van het bedrijf. Vandaag is het bij opvolgingskwesties in ieders belang – niet in het minst dat van het bedrijf zelf – dat zonen en dochters gelijkwaardige kansen krijgen. 

Onzekerheid 

Je zou denken dat net in familiebedrijven, waar vrouwen al jaren (onzichtbaar) een grote rol spelen, het voor de nieuwe generaties vrouwen gemakkelijker is om ook officieel hun plek op te eisen. Maar in de praktijk blijkt het voor veel moeders, dochters en echtgenotes moeilijk om los te breken uit die passieve rol. Solliciteren voor een topfunctie bij een privébedrijf is één ding, aangeven dat je als jongste dochter interesse hebt om het bedrijf van je vader over te nemen, nog iets anders. Veel vrouwen kampen met onzekerheid of zijn bang een mannelijk familielid voorbij te lopen. Het idee dat ze er ‘minder recht op hebben’ blijkt hardnekkig in het achterhoofd spelen. 

Aan al die vrouwen: ga het gesprek aan over je ambities, ook al heb je het gevoel dat het niet de rol is waar jouw familie jou in ziet. Initiatief is altijd de goede keuze. Wacht niet tot het je gevraagd wordt, wacht niet tot je gezien wordt. Eis je plek op. Je wint er niet alleen zelf bij, je kan een positief verschil maken in de toekomst van het familiebedrijf.

We staan er amper bij stil, maar er heeft zich op twee generaties een belangrijke shift voorgedaan binnen familiebedrijven. Was de rol van vrouwen binnen die ondernemingen voor onze (groot)moeders vaak beperkt tot die van sterke vrouw achter de eigenaar of meewerkende echtgenote, dan zien we dat vandaag steeds meer vrouwen een actieve, officiële rol opnemen in de besluitvorming van het familiebedrijf.

Wat familiebedrijven winnen als moeders, dochters en echtgenotes uit de schaduw treden

Tradities en gewoontes waarbij het stokje van de leiding automatisch werd doorgegeven aan de oudste zoon of schoonzonen voorrang kregen op dochters, behoren steeds meer tot het verleden. ‘Opvolging’ verliest stilaan zijn exclusief mannelijke bijklank. Een positieve evolutie, maar eentje die in de praktijk meer hordes kent dan algemene trends doen geloven. 

Meer dan figuranten

De vervrouwelijking van het bestuur in familiebedrijven past in een internationale trend, waarbij vrouwen als gevolg van emancipatie vlotter toegang hebben tot managementposities en bestuursfuncties in het bedrijfsleven, en niet enkel bij de ‘soft side’ van het bedrijf. Maar de rol van vrouwen in familiebedrijven is om een aantal redenen toch een verhaal apart.

In beursgenoteerde bedrijven mag de intrede van vrouwen in de boardroom dan relatief nieuw zijn, in familiebedrijven spelen vrouwen al eeuwen een belangrijke rol. Echtgenotes met zakelijk inzicht die hun man van in de coulissen aansturen, moeders en dochters die modereren tussen de botsende belangen van zonen, matriarchen die waken over eenheid en langetermijndoelstellingen in de familie… Onze (groot)moeders waren meer dan figuranten op de zakelijke stamboom. Maar, en dat is belangrijk, hun rol was vaak onzichtbaar, en al zeker niet officieel. 

Vrouwelijk vs mannelijk leiderschap

Dat vrouwen in familiebedrijven al langer een grote rol spelen, zij het in de schaduw, is niet toevallig. We weten ondertussen dat mannen en vrouwen er andere stijlen in leiderschap op nahouden, andere klemtonen leggen in het bestuur en anders tegen risico’s aankijken. Onderzoek heeft uitgewezen dat een goed evenwicht tussen vrouwelijke en mannelijke eigenschappen in een bestuur, een positief effect heeft op de duurzaamheid van een bedrijf. Zo verlaagt een goed evenwicht tussen mannen en vrouw in de boardroom gevoelig de kansen op een faillissement

Familiebedrijven kenmerken zich door een uitgesproken langetermijndenken, zowel op zakelijk als op familiaal vlak. Net daarin komen typische vrouwelijke eigenschappen goed van pas. Zo is helikopterzicht belangrijk wanneer zakelijke belangen regelmatig familiebelangen doorkruisen. Of is een empathische en oplossingsgerichte leiderschapsstijl een grote troef in bedrijven waar door de overlap van privé en werk altijd wel delicate kwesties spelen. En last but not least: net in familiebedrijven is een goed evenwicht tussen risicobereidheid en risico-aversie essentieel met het oog op een duurzame toekomst.

Anders gezegd: vrouwen verdienen erkenning voor de rol die ze al jaren onzichtbaar opnemen in familiebedrijven. Op papier waren ze dan niet meer dan een ‘meewerkende echtgenote’ of ‘secretaresse’, hun bijdrage heeft ontegensprekelijk meegespeeld in het voortbestaan van het bedrijf. Vandaag is het bij opvolgingskwesties in ieders belang – niet in het minst dat van het bedrijf zelf – dat zonen en dochters gelijkwaardige kansen krijgen. 

Onzekerheid 

Je zou denken dat net in familiebedrijven, waar vrouwen al jaren (onzichtbaar) een grote rol spelen, het voor de nieuwe generaties vrouwen gemakkelijker is om ook officieel hun plek op te eisen. Maar in de praktijk blijkt het voor veel moeders, dochters en echtgenotes moeilijk om los te breken uit die passieve rol. Solliciteren voor een topfunctie bij een privébedrijf is één ding, aangeven dat je als jongste dochter interesse hebt om het bedrijf van je vader over te nemen, nog iets anders. Veel vrouwen kampen met onzekerheid of zijn bang een mannelijk familielid voorbij te lopen. Het idee dat ze er ‘minder recht op hebben’ blijkt hardnekkig in het achterhoofd spelen. 

Aan al die vrouwen: ga het gesprek aan over je ambities, ook al heb je het gevoel dat het niet de rol is waar jouw familie jou in ziet. Initiatief is altijd de goede keuze. Wacht niet tot het je gevraagd wordt, wacht niet tot je gezien wordt. Eis je plek op. Je wint er niet alleen zelf bij, je kan een positief verschil maken in de toekomst van het familiebedrijf.