Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

Vertrek niet op een regenachtige dag

Overweeg je het familiebedrijf te verlaten, ga dan niet over één nacht ijs. Wie zijn of haar vertrek zorgvuldig afweegt, ontdekt vaak nieuwe kansen in het proces. Vertrek je alsnog? Dan is het met de deur op een kier. 

Stel, je werkt al bijna een decennium als cfo voor een gevestigd bedrijf. Het gaat niet slecht, maar ook niet geweldig. ‘Is dit het nu?’, vraag je jezelf soms af. Wat met die droom om zelf een bedrijf op te richten? Ben ik eigenlijk nog wel gelukkig in deze job?

De uitkomst lijkt logisch: tijd voor een volgende stap in jouw carrière, een nieuwe uitdaging bij een ander bedrijf of voor jezelf. Maar wat als jouw moeder of vader eigenaar is van het bedrijf waarvoor je werkt?

Wat je wint met tijd

Het bedrijf van familie verlaten is niet hetzelfde als afscheid nemen in een andere onderneming, om de eenvoudige reden dat er meer speelt dan jouw persoonlijke carrièredoelstellingen. Er is een familiedynamiek, aandeelhouderschap, een (lange) geschiedenis en potentiële toekomst. Soms weegt één van de factoren harder door, wat ons oordeel kan vertroebelen. Een stap achteruit zetten en twijfels uitspreken, helpt om een weloverwogen beslissing te nemen. 

Niet over één nacht ijs gaan heeft ook andere voordelen. Door na te denken over jouw eigen ambities en het gesprek aan te gaan met familieleden over jouw rol in het familiebedrijf, kan je nieuwe groeimogelijkheden of carrièrekansen creëren die er voordien niet waren. Is het niet voor jou, dan misschien voor iemand anders. 

Misschien nog wel de belangrijkste reden om zorgvuldig te overleggen, is dit: met een familiebedrijf knip je de banden nooit helemaal door. Familie blijft familie. Daarbij impliceert een operationeel afscheid nog geen afscheid uit het bestuur. Door je vertrek af te wegen, creëer je niet alleen kansen, je bewaakt ook die andere kostbare banden. Blijven om ‘de vrede te bewaren’ is nooit een goed idee, maar een vertrek mag ook geen vlucht zijn. Dan laat het evengoed een wrange nasmaak na. 

Should I stay or should I go?

Allemaal goed en wel, maar hoe evalueer je jouw toekomst binnen het familiebedrijf? Wat is dat precies, een doordacht vertrek? Een goede eerste stap, is om jouw visie te vergelijken met die van het bedrijf. Waar sta jij voor? Wat vind jij belangrijk? Waar ligt jouw passie? Zijn die zaken te aligneren met de langetermijnvisie van het bedrijf? Door te focussen op de lange termijn, kan je hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden. Vinden jullie elkaar op de hoofdlijnen? Dan is een toekomst samen zeker mogelijk. Een conflict over een specifieke operationele keuze, blijkt dan snel triviaal. Dreigen jullie ook in de toekomst te botsen over de strategische koers? Dan is een afscheid misschien beter voor alle betrokkenen.

In een familiebedrijf lijkt de weg die onze ouders hebben afgelegd, vaak de enige weg. Maar er zijn meer interessante carrièrepaden dan die van CEO. Sta stil bij jouw eigen ambities, talenten en passies. Je hoeft niet in de voetsporen te treden van de familieleden. En om vanonder hun schaduw te komen, hoef je ook het familiebedrijf niet te verlaten. Misschien ligt jouw passie bij HR, misschien kan je jouw internationale ambitie sussen in een dochterbedrijf, misschien is de marketingafdeling gebaat met jouw verfrissende ideeën. 

Wat je ook beslist, beslis het niet op een regenachtige dag. Emoties kunnen hoog oplopen in een job, zeker binnen een bedrijf waar hart en hoofd zo samenkomen als in een familiebedrijf. Wacht tot de storm opklaart, zodat je de horizon kan zien. Speelt er een sluimerend meningsverschil? Het bedrijf verlaten mag dan een oplossing lijken, in werkelijkheid lost een afscheid niets op. Ga het gesprek aan, benoem de olifant in de kamer. Komt er toch een afscheid, dan is het op zijn minst onder een klare hemel.

Niet definitief

Vertrekken uit het familiebedrijf is niet per se een negatieve keuze. Soms brengt het net lucht. Een moeder en dochter die botsen op de bedrijfsvloer, kunnen elkaar persoonlijk weer vinden als ze professioneel hun eigen weg gaan. Een grootvader die zijn kleinzoon uitzwaait naar een multinational, kan diezelfde kleinzoon jaren later opnieuw verwelkomen in het bedrijf met nieuwe ervaringen en knowhow. 

Wat de uitkomst ook is, door een afscheid zorgvuldig te overwegen, win je altijd iets. Blijf je, dan is het gesprek een goede oefening in formuleren wat je wilt en een kans om nieuwe mogelijkheden binnen het bedrijf te ontdekken. Vertrek je, dan is het met een helder exitverhaal en de deur op een kier. Een zorgvuldig afscheid is nooit definitief.

Overweeg je het familiebedrijf te verlaten, ga dan niet over één nacht ijs. Wie zijn of haar vertrek zorgvuldig afweegt, ontdekt vaak nieuwe kansen in het proces. Vertrek je alsnog? Dan is het met de deur op een kier. 

Stel, je werkt al bijna een decennium als cfo voor een gevestigd bedrijf. Het gaat niet slecht, maar ook niet geweldig. ‘Is dit het nu?’, vraag je jezelf soms af. Wat met die droom om zelf een bedrijf op te richten? Ben ik eigenlijk nog wel gelukkig in deze job?

De uitkomst lijkt logisch: tijd voor een volgende stap in jouw carrière, een nieuwe uitdaging bij een ander bedrijf of voor jezelf. Maar wat als jouw moeder of vader eigenaar is van het bedrijf waarvoor je werkt?

Wat je wint met tijd

Het bedrijf van familie verlaten is niet hetzelfde als afscheid nemen in een andere onderneming, om de eenvoudige reden dat er meer speelt dan jouw persoonlijke carrièredoelstellingen. Er is een familiedynamiek, aandeelhouderschap, een (lange) geschiedenis en potentiële toekomst. Soms weegt één van de factoren harder door, wat ons oordeel kan vertroebelen. Een stap achteruit zetten en twijfels uitspreken, helpt om een weloverwogen beslissing te nemen. 

Niet over één nacht ijs gaan heeft ook andere voordelen. Door na te denken over jouw eigen ambities en het gesprek aan te gaan met familieleden over jouw rol in het familiebedrijf, kan je nieuwe groeimogelijkheden of carrièrekansen creëren die er voordien niet waren. Is het niet voor jou, dan misschien voor iemand anders. 

Misschien nog wel de belangrijkste reden om zorgvuldig te overleggen, is dit: met een familiebedrijf knip je de banden nooit helemaal door. Familie blijft familie. Daarbij impliceert een operationeel afscheid nog geen afscheid uit het bestuur. Door je vertrek af te wegen, creëer je niet alleen kansen, je bewaakt ook die andere kostbare banden. Blijven om ‘de vrede te bewaren’ is nooit een goed idee, maar een vertrek mag ook geen vlucht zijn. Dan laat het evengoed een wrange nasmaak na. 

Should I stay or should I go?

Allemaal goed en wel, maar hoe evalueer je jouw toekomst binnen het familiebedrijf? Wat is dat precies, een doordacht vertrek? Een goede eerste stap, is om jouw visie te vergelijken met die van het bedrijf. Waar sta jij voor? Wat vind jij belangrijk? Waar ligt jouw passie? Zijn die zaken te aligneren met de langetermijnvisie van het bedrijf? Door te focussen op de lange termijn, kan je hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden. Vinden jullie elkaar op de hoofdlijnen? Dan is een toekomst samen zeker mogelijk. Een conflict over een specifieke operationele keuze, blijkt dan snel triviaal. Dreigen jullie ook in de toekomst te botsen over de strategische koers? Dan is een afscheid misschien beter voor alle betrokkenen.

In een familiebedrijf lijkt de weg die onze ouders hebben afgelegd, vaak de enige weg. Maar er zijn meer interessante carrièrepaden dan die van CEO. Sta stil bij jouw eigen ambities, talenten en passies. Je hoeft niet in de voetsporen te treden van de familieleden. En om vanonder hun schaduw te komen, hoef je ook het familiebedrijf niet te verlaten. Misschien ligt jouw passie bij HR, misschien kan je jouw internationale ambitie sussen in een dochterbedrijf, misschien is de marketingafdeling gebaat met jouw verfrissende ideeën. 

Wat je ook beslist, beslis het niet op een regenachtige dag. Emoties kunnen hoog oplopen in een job, zeker binnen een bedrijf waar hart en hoofd zo samenkomen als in een familiebedrijf. Wacht tot de storm opklaart, zodat je de horizon kan zien. Speelt er een sluimerend meningsverschil? Het bedrijf verlaten mag dan een oplossing lijken, in werkelijkheid lost een afscheid niets op. Ga het gesprek aan, benoem de olifant in de kamer. Komt er toch een afscheid, dan is het op zijn minst onder een klare hemel.

Niet definitief

Vertrekken uit het familiebedrijf is niet per se een negatieve keuze. Soms brengt het net lucht. Een moeder en dochter die botsen op de bedrijfsvloer, kunnen elkaar persoonlijk weer vinden als ze professioneel hun eigen weg gaan. Een grootvader die zijn kleinzoon uitzwaait naar een multinational, kan diezelfde kleinzoon jaren later opnieuw verwelkomen in het bedrijf met nieuwe ervaringen en knowhow. 

Wat de uitkomst ook is, door een afscheid zorgvuldig te overwegen, win je altijd iets. Blijf je, dan is het gesprek een goede oefening in formuleren wat je wilt en een kans om nieuwe mogelijkheden binnen het bedrijf te ontdekken. Vertrek je, dan is het met een helder exitverhaal en de deur op een kier. Een zorgvuldig afscheid is nooit definitief.