Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

Luisteren voor beginners

‘Wanneer je praat, herhaal je alleen wat je al weet. Maar als je luistert, zou je iets nieuws kunnen leren.’ De dalai lama weet het al.

Waarom ondernemers hun overredingskracht soms beter even afzetten

Maar ondernemers, wiens lak-aan-wat-anderen-denken en overtuigingskracht net sterktes zijn, hebben vaak moeite om de micro door te geven. Toch loont het om het te proberen. Want een team dat zich gehoord voelt, brengt meer en betere ideeën voort.

Achilleshiel

Denk terug aan de laatste keer dat een collega, vriend of familielid jou iets vertelde. Probeer je jouw houding voor de geest te halen. Wierp je tussendoor een blik op je smartphone? Was je ongeduldig om opnieuw het woord te nemen? Had je een pasklaar antwoord klaar nog voor de ander was uitgesproken? Voelde je de neiging om de woorden van je gesprekspartner te vertalen, omdat het naar jouw gevoel wel efficiënter kon? Dan ben je geen geweldige luisteraar. 

Voor je stopt met lezen: dat maakt je geen slecht mens. Integendeel. Jouw vastberadenheid en enthousiasme hebben je wellicht al geholpen. Had je vroeger geluisterd naar jouw omgeving, dan stond je vandaag misschien niet waar je nu staat. Je creëert betrokkenheid en hebt een overtuigingskracht waar anderen jaloers op zijn. Maar die energie heeft een keerzijde, een achilleshiel waar cursussen over leiderschap, boeken en workshops het zelden over hebben.

In de bedrijfswereld draait het vaak om gehoord en gezien worden. Om lef, charisma en overredingskracht. Allemaal belangrijke eigenschappen om een bedrijfsidee uit te bouwen, maar eenmaal dat bedrijf er staat, is het minstens zo belangrijk om te luisteren. Zo hou je de vinger aan de pols bij medewerkers, klanten en leveranciers. Wat leeft er? Wat kan beter? Als intern de communicatie slechts in één richting gaat, haal je niet het meeste uit jouw team. Iedereen heeft goede ideeën. Wanneer je niet luistert, laat je veel potentieel goede input onbenut. Actief luisteren is een belangrijke eigenschap van goed leiderschap.

Actief luisteren

Wat is dat eigenlijk, goed luisteren? Want het ene luisteren is het andere niet. Kortweg kunnen we drie niveaus onderscheiden. Bij intern luisteren zwijgen we en laten we de ander uitspreken, maar ligt de focus eigenlijk bij onszelf. We denken na over een antwoord, verzinnen tegenargumenten of denken na hoe de woorden van toepassing zijn op onszelf.

Het tweede niveau is iets beter, omdat we ons effectief concentreren op de ander. Maar de ander heeft dan wel onze aandacht, we gaan niet in dialoog. We knikken, maken instemmende geluiden, maar we gaan verder niet in op wat hij of zij zegt.

Verbindend luisteren ten slotte, is goed luisteren. We horen wat de ander zegt, maar merken ook op wat hij of zij niet zegt. Hoe is de lichaamstaal? Wat is de toon? En, belangrijk, het is actief. We pikken in op wat wordt gezegd en moedigen de ander aan om uit te wijden door vragen te stellen. 

Hold your horses

Wanneer je al jaren gewend bent om bij elke kans het podium te nemen, dan is het niet evident om jezelf plots om te toveren tot een actieve luisteraar. Gelukkig zijn er enkele concrete tips waar je mee aan de slag kan.

  1. Stel vragen. Een van de grootste misvattingen over luisteren, is dat het passief is. Maar instemmend knikken is nog geen luisteren. Luisteren is een actieve dialoog. Pik in op wat de ander zegt. Stel vragen. Zo stimuleer je jouw gesprekspartner tot inzichten.
  2. Parkeer je eigen overtuiging. Je eigen visie opzij schuiven is niet gemakkelijk, maar probeer toch met een open geest in gesprek te gaan. Wanneer je mening nog niet volledig gevormd is, sta je open voor wat de ander kan inbrengen.
  3. Moedig aan om uit te wijden. Mensen hebben soms een duwtje in de rug nodig. Zinnetjes als ‘interessant, kan je me daar wat meer over vertellen?’ of ‘leg dat eens uit?’ zijn daar perfect voor.
  4. Laat het vertalen. Onderdruk de neiging om te vertalen wat de persoon tegenover jou wil zeggen. Kan je er niet aan uit? Vat samen en vraag om verduidelijking. Bijvoorbeeld: ‘Heb ik goed begrepen dat…?’
  5. Hold your horses. Zijn jouw teamleden introverter dan jou? Of heb je als leider een sterke persoonlijkheid? Neem je voor om tijdens een discussie of bespreking pas als laatste het woord te nemen. Zo vermijd je dat anderen niets meer durven zeggen of je naar de mond zullen praten. 

Goede investering

Goed (leren) luisteren is lastig, omdat het met name voor sterke, extraverte personen contra-intuïtief voelt. Maar het is een investering die zichzelf terugbetaalt. Elke ondernemer verlangt naar een team waarin hij of zij kan delegeren en dat innovatieve ideeën voortbrengt. Maar mensen nemen maar initiatief als ze zich gehoord voelen.

Socrates wist: er is geen betere manier om je denken te verscherpen, dan iemand die luistert naar wat je zegt. Dat geldt voor iedereen in jouw organisatie. Wil je mensen stimuleren in hun ontwikkeling? Een team dat verantwoordelijkheid neemt? Alles begint met goed luisteren.

‘Wanneer je praat, herhaal je alleen wat je al weet. Maar als je luistert, zou je iets nieuws kunnen leren.’ De dalai lama weet het al.

Waarom ondernemers hun overredingskracht soms beter even afzetten

Maar ondernemers, wiens lak-aan-wat-anderen-denken en overtuigingskracht net sterktes zijn, hebben vaak moeite om de micro door te geven. Toch loont het om het te proberen. Want een team dat zich gehoord voelt, brengt meer en betere ideeën voort.

Achilleshiel

Denk terug aan de laatste keer dat een collega, vriend of familielid jou iets vertelde. Probeer je jouw houding voor de geest te halen. Wierp je tussendoor een blik op je smartphone? Was je ongeduldig om opnieuw het woord te nemen? Had je een pasklaar antwoord klaar nog voor de ander was uitgesproken? Voelde je de neiging om de woorden van je gesprekspartner te vertalen, omdat het naar jouw gevoel wel efficiënter kon? Dan ben je geen geweldige luisteraar. 

Voor je stopt met lezen: dat maakt je geen slecht mens. Integendeel. Jouw vastberadenheid en enthousiasme hebben je wellicht al geholpen. Had je vroeger geluisterd naar jouw omgeving, dan stond je vandaag misschien niet waar je nu staat. Je creëert betrokkenheid en hebt een overtuigingskracht waar anderen jaloers op zijn. Maar die energie heeft een keerzijde, een achilleshiel waar cursussen over leiderschap, boeken en workshops het zelden over hebben.

In de bedrijfswereld draait het vaak om gehoord en gezien worden. Om lef, charisma en overredingskracht. Allemaal belangrijke eigenschappen om een bedrijfsidee uit te bouwen, maar eenmaal dat bedrijf er staat, is het minstens zo belangrijk om te luisteren. Zo hou je de vinger aan de pols bij medewerkers, klanten en leveranciers. Wat leeft er? Wat kan beter? Als intern de communicatie slechts in één richting gaat, haal je niet het meeste uit jouw team. Iedereen heeft goede ideeën. Wanneer je niet luistert, laat je veel potentieel goede input onbenut. Actief luisteren is een belangrijke eigenschap van goed leiderschap.

Actief luisteren

Wat is dat eigenlijk, goed luisteren? Want het ene luisteren is het andere niet. Kortweg kunnen we drie niveaus onderscheiden. Bij intern luisteren zwijgen we en laten we de ander uitspreken, maar ligt de focus eigenlijk bij onszelf. We denken na over een antwoord, verzinnen tegenargumenten of denken na hoe de woorden van toepassing zijn op onszelf.

Het tweede niveau is iets beter, omdat we ons effectief concentreren op de ander. Maar de ander heeft dan wel onze aandacht, we gaan niet in dialoog. We knikken, maken instemmende geluiden, maar we gaan verder niet in op wat hij of zij zegt.

Verbindend luisteren ten slotte, is goed luisteren. We horen wat de ander zegt, maar merken ook op wat hij of zij niet zegt. Hoe is de lichaamstaal? Wat is de toon? En, belangrijk, het is actief. We pikken in op wat wordt gezegd en moedigen de ander aan om uit te wijden door vragen te stellen. 

Hold your horses

Wanneer je al jaren gewend bent om bij elke kans het podium te nemen, dan is het niet evident om jezelf plots om te toveren tot een actieve luisteraar. Gelukkig zijn er enkele concrete tips waar je mee aan de slag kan.

  1. Stel vragen. Een van de grootste misvattingen over luisteren, is dat het passief is. Maar instemmend knikken is nog geen luisteren. Luisteren is een actieve dialoog. Pik in op wat de ander zegt. Stel vragen. Zo stimuleer je jouw gesprekspartner tot inzichten.
  2. Parkeer je eigen overtuiging. Je eigen visie opzij schuiven is niet gemakkelijk, maar probeer toch met een open geest in gesprek te gaan. Wanneer je mening nog niet volledig gevormd is, sta je open voor wat de ander kan inbrengen.
  3. Moedig aan om uit te wijden. Mensen hebben soms een duwtje in de rug nodig. Zinnetjes als ‘interessant, kan je me daar wat meer over vertellen?’ of ‘leg dat eens uit?’ zijn daar perfect voor.
  4. Laat het vertalen. Onderdruk de neiging om te vertalen wat de persoon tegenover jou wil zeggen. Kan je er niet aan uit? Vat samen en vraag om verduidelijking. Bijvoorbeeld: ‘Heb ik goed begrepen dat…?’
  5. Hold your horses. Zijn jouw teamleden introverter dan jou? Of heb je als leider een sterke persoonlijkheid? Neem je voor om tijdens een discussie of bespreking pas als laatste het woord te nemen. Zo vermijd je dat anderen niets meer durven zeggen of je naar de mond zullen praten. 

Goede investering

Goed (leren) luisteren is lastig, omdat het met name voor sterke, extraverte personen contra-intuïtief voelt. Maar het is een investering die zichzelf terugbetaalt. Elke ondernemer verlangt naar een team waarin hij of zij kan delegeren en dat innovatieve ideeën voortbrengt. Maar mensen nemen maar initiatief als ze zich gehoord voelen.

Socrates wist: er is geen betere manier om je denken te verscherpen, dan iemand die luistert naar wat je zegt. Dat geldt voor iedereen in jouw organisatie. Wil je mensen stimuleren in hun ontwikkeling? Een team dat verantwoordelijkheid neemt? Alles begint met goed luisteren.