Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

De authenticiteit-paradox

‘Wees jezelf.’ Geen advies dat zo vrijpostig wordt rondgestrooid als die twee woorden. Want authentiek zijn, daarmee kom je het verst. Toch? Wie van nature charismatisch en sociaal is, zal dat volmondig beamen. Wie introvert is van aard, prikkelgevoelig of meer dan gemiddeld nood heeft aan duidelijkheid, trekt wellicht een wenkbrauw op.

Op professioneel vlak hebben mensen die voldoen aan de dominante sociale etiquette, nog steeds een voordeel op de rest. Of het nu gaat om een managersfunctie of een job waarbij je amper in contact komt met anderen: conventionele rekruteringsprocessen zijn gericht op zaken als vlotheid, flexibiliteit en diplomatische communicatie. 

Ondertussen weten we dat die voorkeursbehandeling nadelen heeft. Mensen uit de neurodiverse groep bijvoorbeeld, wiens brein ietwat anders functioneert dan bij het overgrote deel van de bevolking, bezitten vaak bijzondere vaardigheden. Talenten die bedrijven nu vaak mislopen omdat sollicitanten niet voorbij de neurotypisch georiënteerde aanwerving geraken.

Great minds don’t think alike

Het inzicht dat diversiteit aan karakter en denkpatronen loont op de werkvloer, is niet evident. Ook ik heb daar een weg in afgelegd. Tot niet zolang geleden kon ik me als op actiegerichte persoon soms ergeren aan mensen die niet denken en handelen zoals ik. Mijn engagement voor BlinkOut, een organisatie die werkt rond onzichtbare drempels op de werkvloer, heeft mijn ogen geopend. Anders is niet slechter, integendeel. Innoveren en cocreëren doe je door mensen samen te brengen met een verschillende kijk op de dingen. Mensen die bijgevolg ook anders redeneren, ageren en grenzen aanvoelen. Great minds don’t think alike.

Mede door verontrustend hoge aantal burn-outs, komt er – terecht – meer aandacht voor zaken als neurodiversiteit en inclusie op de werkvloer. Het besef groeit dat er een ruimer kader nodig is opdat iedereen, ongeacht sociale vaardigheden, prikkelgevoeligheid en persoonlijke grenzen, zijn talenten optimaal kan benutten. Want bij dat laatste heeft iedereen baat, bedrijven nog het meest.

Werkbare compromissen

Dat brengt ons tot een paradox. Want een werkvloer waar iedereen ongeremd zichzelf kan zijn, dat is, excusez le mot, bullshit. Samenwerken vereist (gedragen) compromissen. Ongeremd impulsen de vrije loop laten op een vergadering, met als argument ‘zo ben ik nu eenmaal’: dat kan niet door de beugel. Werknemers die zich verplicht voelen om al hun kwetsbaarheden op tafel te leggen: onnodig. Net zoals het niet de bedoeling mag zijn dat een bedrijfsleider uitzonderingen toestaat voor bepaalde werknemers of voor elke doelgroep-met-een-label een specifiek beleid uitwerkt. Dat is niet alleen onhaalbaar, het leidt tot favoritisme, wrevel en (onbedoelde) stigmatisering.

Maar waar ligt dan precies de balans? Hoe creëer je een werkomgeving waar medewerkers authentiek kunnen zijn, binnen werkbare compromissen? 

Vijf concrete tips

Een inclusieve werkvloer begint bij de bedrijfscultuur. Als bedrijfsleider hoef je niet zomaar elk gedrag te tolereren, maar je kan wel een context creëren waarin iedereen transparant en expliciet communiceert over zijn of haar noden. Wanneer mensen zich comfortabel voelen om hun grieven en worstelingen uit te drukken, komt het vaak niet tot uitbarstingen. Luister naar mensen en maak actief werk van een veilige omgeving, waar ruimte is voor wederzijdse feedback.

Een inclusieve bedrijfscultuur betekent niet dat je afspraken, gewoontes of communicatie moet afstemmen op neurodiverse werknemers, wel dat je maatregelen neemt waar alle werknemers toegang tot en baat bij hebben. Bijvoorbeeld: communicatie visualiseren helpt iederéén beter begrijpen en onthouden wat er verwacht wordt.

Die brede oriëntatie geldt ook voor de inrichting van het kantoor. Liever dan in te spelen op specifieke doelgroepen, kan je werk maken van een universeel design. Dat houdt in dat je het bedrijf zo ontwerpt of inricht, zodat het toegankelijk is voor een grote groep mensen. Brede doorgangen en hellingen zijn bijvoorbeeld niet enkel handig voor rolstoelgebruikers, maar ook voor jonge ouders met een buggy, medewerkers die een vouwfiets meebrengen of mensen die (tijdelijk) op krukken lopen. Stiltekamers of afsluitbare vergaderzalen geven prikkelgevoelige mensen de mogelijkheid om even in alle rust te werken, maar zijn minstens zo handig voor medewerkers die een moeilijk telefoongesprek moeten voeren of een confidentiële vergadering willen inplannen.

Herbekijk de aanwervingsprocessen in jullie bedrijf. In hoeverre geven die voordeel aan mensen met sterke communicatieve vaardigheden? En zijn die communicatieve vaardigheden ook echt noodzakelijk voor de jobs waarover het gaat? Indien niet, dan kan je de processen aanpassen. Bied sollicitanten bijvoorbeeld de keuze tussen een digitaal onderhoud of een face-to-face-gesprek en geef al naargelang de functie meer gewicht aan cognitieve, analytische of creatieve elementen.

Last but not least: sta stil bij je eigen denkpatronen en manier van werken. Bedrijfsleiders zien zichzelf vaak als de norm. Heel menselijk, want ze ondernemen vanuit hun eigen authenticiteit. Maar het loont niet om die ene manier van werken op te dringen aan medewerkers. Er zijn verschillende wegen naar Rome. Bekijk collega’s, medewerkers, managers en klanten in de eerste plaats als mensen. Wat werkt voor jou, werkt misschien niet voor hen. Sta open voor andere visies of methoden. Zo maak je gemakkelijker verbinding en werk je vlotter samen.  

Gedeelde verantwoordelijkheid

De groeiende aandacht voor neurodiversiteit en de labels die erbij horen, wekt soms irritatie bij ondernemers. ‘Weer iets om rekening mee te houden.’ Maar als bedrijfsleider is het niet jouw rol om te anticiperen op individuele noden van werknemers. Het is wel jouw verantwoordelijkheid om een context te creëren waarin medewerkers de nodige tools vinden om authentiek te zijn en hun talenten te ontplooien. Aan diezelfde medewerkers om er gebruik van te maken. 

BlinkOut

Een bedrijfscontext creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn (binnen aanvaardbare compromissen) is geen evidente opdracht. Zeker niet in een werkveld dat in toenemende mate getypeerd wordt als vluchtig, volatiel, complex en ambigu.

Steeds vaker vallen hoogopgeleide mensen uit als gevolg van burn-out, rouw of psychische kwetsbaarheden. Hoe help je hen opnieuw te integreren na een lange afwezigheid? 

BlinkOut, een Gentse vzw die overheden en bedrijven begeleidt in het versterken van veerkracht op de werkvloer, werkte er een speciaal programma voor uit: DraagVvac. Aan de hand van ervaarsessies, het bespreekbaar maken van onzichtbare drempels, aandacht voor een veilige omgeving en luisteren naar de persoon die terugkomt, versterken ze de veerkracht van het hele team.

‘Wees jezelf.’ Geen advies dat zo vrijpostig wordt rondgestrooid als die twee woorden. Want authentiek zijn, daarmee kom je het verst. Toch? Wie van nature charismatisch en sociaal is, zal dat volmondig beamen. Wie introvert is van aard, prikkelgevoelig of meer dan gemiddeld nood heeft aan duidelijkheid, trekt wellicht een wenkbrauw op.

Op professioneel vlak hebben mensen die voldoen aan de dominante sociale etiquette, nog steeds een voordeel op de rest. Of het nu gaat om een managersfunctie of een job waarbij je amper in contact komt met anderen: conventionele rekruteringsprocessen zijn gericht op zaken als vlotheid, flexibiliteit en diplomatische communicatie. 

Ondertussen weten we dat die voorkeursbehandeling nadelen heeft. Mensen uit de neurodiverse groep bijvoorbeeld, wiens brein ietwat anders functioneert dan bij het overgrote deel van de bevolking, bezitten vaak bijzondere vaardigheden. Talenten die bedrijven nu vaak mislopen omdat sollicitanten niet voorbij de neurotypisch georiënteerde aanwerving geraken.

Great minds don’t think alike

Het inzicht dat diversiteit aan karakter en denkpatronen loont op de werkvloer, is niet evident. Ook ik heb daar een weg in afgelegd. Tot niet zolang geleden kon ik me als op actiegerichte persoon soms ergeren aan mensen die niet denken en handelen zoals ik. Mijn engagement voor BlinkOut, een organisatie die werkt rond onzichtbare drempels op de werkvloer, heeft mijn ogen geopend. Anders is niet slechter, integendeel. Innoveren en cocreëren doe je door mensen samen te brengen met een verschillende kijk op de dingen. Mensen die bijgevolg ook anders redeneren, ageren en grenzen aanvoelen. Great minds don’t think alike.

Mede door verontrustend hoge aantal burn-outs, komt er – terecht – meer aandacht voor zaken als neurodiversiteit en inclusie op de werkvloer. Het besef groeit dat er een ruimer kader nodig is opdat iedereen, ongeacht sociale vaardigheden, prikkelgevoeligheid en persoonlijke grenzen, zijn talenten optimaal kan benutten. Want bij dat laatste heeft iedereen baat, bedrijven nog het meest.

Werkbare compromissen

Dat brengt ons tot een paradox. Want een werkvloer waar iedereen ongeremd zichzelf kan zijn, dat is, excusez le mot, bullshit. Samenwerken vereist (gedragen) compromissen. Ongeremd impulsen de vrije loop laten op een vergadering, met als argument ‘zo ben ik nu eenmaal’: dat kan niet door de beugel. Werknemers die zich verplicht voelen om al hun kwetsbaarheden op tafel te leggen: onnodig. Net zoals het niet de bedoeling mag zijn dat een bedrijfsleider uitzonderingen toestaat voor bepaalde werknemers of voor elke doelgroep-met-een-label een specifiek beleid uitwerkt. Dat is niet alleen onhaalbaar, het leidt tot favoritisme, wrevel en (onbedoelde) stigmatisering.

Maar waar ligt dan precies de balans? Hoe creëer je een werkomgeving waar medewerkers authentiek kunnen zijn, binnen werkbare compromissen? 

Vijf concrete tips

Een inclusieve werkvloer begint bij de bedrijfscultuur. Als bedrijfsleider hoef je niet zomaar elk gedrag te tolereren, maar je kan wel een context creëren waarin iedereen transparant en expliciet communiceert over zijn of haar noden. Wanneer mensen zich comfortabel voelen om hun grieven en worstelingen uit te drukken, komt het vaak niet tot uitbarstingen. Luister naar mensen en maak actief werk van een veilige omgeving, waar ruimte is voor wederzijdse feedback.

Een inclusieve bedrijfscultuur betekent niet dat je afspraken, gewoontes of communicatie moet afstemmen op neurodiverse werknemers, wel dat je maatregelen neemt waar alle werknemers toegang tot en baat bij hebben. Bijvoorbeeld: communicatie visualiseren helpt iederéén beter begrijpen en onthouden wat er verwacht wordt.

Die brede oriëntatie geldt ook voor de inrichting van het kantoor. Liever dan in te spelen op specifieke doelgroepen, kan je werk maken van een universeel design. Dat houdt in dat je het bedrijf zo ontwerpt of inricht, zodat het toegankelijk is voor een grote groep mensen. Brede doorgangen en hellingen zijn bijvoorbeeld niet enkel handig voor rolstoelgebruikers, maar ook voor jonge ouders met een buggy, medewerkers die een vouwfiets meebrengen of mensen die (tijdelijk) op krukken lopen. Stiltekamers of afsluitbare vergaderzalen geven prikkelgevoelige mensen de mogelijkheid om even in alle rust te werken, maar zijn minstens zo handig voor medewerkers die een moeilijk telefoongesprek moeten voeren of een confidentiële vergadering willen inplannen.

Herbekijk de aanwervingsprocessen in jullie bedrijf. In hoeverre geven die voordeel aan mensen met sterke communicatieve vaardigheden? En zijn die communicatieve vaardigheden ook echt noodzakelijk voor de jobs waarover het gaat? Indien niet, dan kan je de processen aanpassen. Bied sollicitanten bijvoorbeeld de keuze tussen een digitaal onderhoud of een face-to-face-gesprek en geef al naargelang de functie meer gewicht aan cognitieve, analytische of creatieve elementen.

Last but not least: sta stil bij je eigen denkpatronen en manier van werken. Bedrijfsleiders zien zichzelf vaak als de norm. Heel menselijk, want ze ondernemen vanuit hun eigen authenticiteit. Maar het loont niet om die ene manier van werken op te dringen aan medewerkers. Er zijn verschillende wegen naar Rome. Bekijk collega’s, medewerkers, managers en klanten in de eerste plaats als mensen. Wat werkt voor jou, werkt misschien niet voor hen. Sta open voor andere visies of methoden. Zo maak je gemakkelijker verbinding en werk je vlotter samen.  

Gedeelde verantwoordelijkheid

De groeiende aandacht voor neurodiversiteit en de labels die erbij horen, wekt soms irritatie bij ondernemers. ‘Weer iets om rekening mee te houden.’ Maar als bedrijfsleider is het niet jouw rol om te anticiperen op individuele noden van werknemers. Het is wel jouw verantwoordelijkheid om een context te creëren waarin medewerkers de nodige tools vinden om authentiek te zijn en hun talenten te ontplooien. Aan diezelfde medewerkers om er gebruik van te maken. 

BlinkOut

Een bedrijfscontext creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn (binnen aanvaardbare compromissen) is geen evidente opdracht. Zeker niet in een werkveld dat in toenemende mate getypeerd wordt als vluchtig, volatiel, complex en ambigu.

Steeds vaker vallen hoogopgeleide mensen uit als gevolg van burn-out, rouw of psychische kwetsbaarheden. Hoe help je hen opnieuw te integreren na een lange afwezigheid? 

BlinkOut, een Gentse vzw die overheden en bedrijven begeleidt in het versterken van veerkracht op de werkvloer, werkte er een speciaal programma voor uit: DraagVvac. Aan de hand van ervaarsessies, het bespreekbaar maken van onzichtbare drempels, aandacht voor een veilige omgeving en luisteren naar de persoon die terugkomt, versterken ze de veerkracht van het hele team.