Fanny Verhauwaert

fanny.verhauwaert@tripiedo.com
+32(0)475 98 03 85
BE0681965923

Geregistreerd dienstverlener KMO-Portefeuille (DV.A229535)

Frank Delattin

CEO Blue Planet Academy en Integrate

Fanny is absoluut essentieel geweest in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling al ondernemer. Ze kan mensen uitstekend lezen en inzichten geven omtrent actuele uitdagingen.

Fanny haar toegevoegde waarde was meer dan significant tot op heden en ik kijk uit naar  inbreng voor de volgende groei fase in mijn bedrijven.

Eric Van Speybroeck

My-Trucks Rental nv

Fanny combineert knowhow en ervaring met een sterk empathisch vermogen en geeft altijd open en eerlijk haar mening. Daar leer je uit en het helpt je ook écht vooruit.

Wouter Ide

Ide

“Ze geeft verschillende scenario’s wanneer er een meningsverschil is. Ze is van vele markten thuis.”

Hedwig Blommaert

Blooms Executive Talent

Fanny inspireert, wacht en wil dan vooruit.

Michaël Van Speybroeck

Credim nv

Fanny weet haar weg in de hoogste level van de hiërarchie, ze eist dat je beslist.

Aurélie Van de Vyver

BASTIN-PACK NV

Elke keer we voor het PLATO-traject Next Generation 2017-2019 samenkwamen, inspireerde Fanny haar energie en positieve ingesteldheid mij om mijn grenzen te verleggen. Dit is een topcoach die je in tijden van twijfel gegarandeerd aan je zijde wilt!

Dominique Van den Putte

Eigenaar Duva Cerisettes & Chocolates

"Fanny stelt zich helemaal open om jou als ondernemer te helpen, ondersteunen en ontwikkelen. Al snel is duidelijk dat ze met haar ruime professionele ervaring je op veel domeinen kan feedbacken en helpen. Vanuit haar ruim netwerk brengt ze je met de juiste mensen in contact waar het kan.

Maar bovenal gaat ze naast jou staan als ondernemer. Als vertrouwenspersoon die er ten allen tijden voor je staat. Ze brengt het inzicht dat je organisatie een weerspiegeling is van jouw persoonlijke kenmerken. Ze heeft de gave om mensen het vertrouwen te geven zich kwetsbaar op te stellen en een manier van communiceren die zacht doch wel duidelijk is. Ze brengt iets in beweging: concreet en praktisch maar ook onbewust wat je pas op een onbewaakt moment beseft.

Valerie Bekaert

Managing Director Ceilux nv

Als enig zaakvoerder mis ik vaak eens dat klankbord, die persoon waarmee je je ideeën kan aftoetsen over onderwerpen die je moeilijker met collega’s kan bespreken. Fanny was hierin mijn perfecte metgezel. Op een tactvolle maar directe manier kan ze je de nodige inzichten geven om de juiste beslissingen te nemen en de nodige prioriteiten te stellen. Fanny hielp me om uit mijn comfortzone te komen en zo te groeien.

Aelbrecht Van Damme

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny heeft een sterke expertise in het begeleiden van cofounders bij de groei van hun bedrijf, het aligneren van (persoonlijke) belangen, het betrekken van stakeholders en het intermediëren bij conflicten. Hierbij geeft ze blijk van een sterke persoonlijke betrokkenheid maar behoudt ze haar kritische blik.

Matthias Browaeys

Co-Founder The Harbour & WinWinner

Fanny zorgt ervoor dat je klaar bent voor de volgende stap als ondernemer en manager. 

Elke keer daagt ze jou uit om het beste van jezelf te geven en dit uit te stralen naar het volledige bedrijf. 
 
Een sessie met Fanny is vaak positief confronterend met een duidelijke uitkomst. Je komt buiten met een brok energie en een plan van aanpak. 
Zonder Fanny had ik nu nooit zo ver gestaan als ondernemer en als mens! 

R. Lizen

R. Lizen
 
Tijdens onze eerste kennismaking kwam ik met een zeer vage vraag omtrent het familiebedrijf. De overdracht naar de volgende generatie stond nog in zijn kinderschoenen, er kwamen veel zaken op mij af en ik had geen idee waar eerst te starten.
 
Fanny loodste me vanaf het eerste gesprek doorheen het proces, zorgde voor helderheid in mijn vraagstelling en gaf me de tools om bij de basis te starten. Vanuit dat fundament kon ik stap voor stap nieuwe elementen toevoegen en voelde ik me gesterkt om ook in de business nieuwe elementen te integreren.
 
Fanny was de perfecte sparring partner aan mijn zijde om de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie te begeleiden. Ze is thuis in vele markten en voelde steeds goed aan wat de volgende stap in mijn proces was.

Jurgen De Keyser

Ide

Dankzij Fanny haar aanwezigheid op regelmatige tijdstippen wordt het bedrijf in een bepaalde positieve groei en flow begeleidt.

Jan Raedschelders

Blabloom

 
De ondersteuning van Fanny als metgezel voor Blabloom is een enorme meerwaarde. Niet enkel als klankbord voor mezelf in de rol van eigenaar maar vooral als ervaringsdeskundige op tal van vlakken voor ons volledige managementteam. Haar ondersteuning is deel van het succes van ons groeiverhaal!

Jente Kasprowski

Inventis

 
Tripiedo heeft voor ons alle verwachtingen ingevuld, Fanny is echt een metgezel geworden voor ons hele managementteam. Het advies van Fanny is altijd bruikbaar en goed toepasbaar en heeft ons echt wel op weg gezet in de juiste richting. 

Jo Goossens 

Hosted Power

 
Fanny is altijd bereid om te helpen en mee te denken. Ze helpt ons enorm om geen zaken over het hoofd te zien in de verdere groei van ons bedrijf. En ook als er eens een urgenter issue is, wordt er door Fanny heel snel gereageerd om samen een oplossing te vinden!

Sebastiaan Theuns

CEO & co-founder, PathoSense


Fanny begeleid me al van bij de opstart van mijn onderneming. Komende uit de academische wereld had ik geen ervaring in het bedrijfsleven. De feedback en coachings van Fanny zijn dan ook cruciaal in mijn ontwikkeling als ondernemer én persoon. Je merkt elke sessie weer hoeveel ervaring Fanny heeft en dat geeft je als ondernemer ook enorm veel vertrouwen. Fanny is een zeer kritisch klankbord en benoemt de dingen zoals ze zijn, zonder er doekjes om te winden. Echter, heel belangrijk is daarbij dat Fanny dit doet op een uiterst menselijke en respectvolle manier. Hierdoor zal je gesterkt uit elke coaching komen en met nieuwe energie verder willen ondernemen.

Metgezel voor de ondernemer

Fanny Verhauwaert, de drijvende kracht achter Tripiedo, is niet de zoveelste coach, adviseur of zelfverklaarde evangelist, maar een medestander van vlees en bloed. Iemand die zelf in een familiebedrijf is opgegroeid, na haar studies doorgroeide naar topfuncties in tal van bedrijven en er het leiderschap in al zijn facetten heeft ervaren en mee heeft uitgetekend. Iemand die haar rijke ervaring nu graag ten dienste stelt van de familie-bedrijven en kmo’s in dit land.

Als een metgezel die -met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf verkeert- de passende route uitstippelt en vervolgens met je meeloopt, als gids en metgezel.

Tripiedo is Esperanto voor driepoot. Tijdens een kantelmoment brengt een driepoot balans, valt nooit om. Een klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding voor de ondernemer, bedrijfsleider in drie bedrijfsscenario’s: groei, overname en opvolging.

TRIPIEDO, de meerwaarde voor jouw bedrijf

Tripiedo biedt jou als ondernemer, het klankbord, de ervaringsdeskundigheid en de begeleiding bij complexe uitdagingen die het runnen van een (familie)bedrijf met zich meebrengt.

Als bedrijfsleider sta je wel eens voor uitdagingen waarmee je geen of minder voeling hebt. Uitdagingen die vragen om een specifieke aanpak.

Op welke manier verzeker ik een duurzaam groeitraject voor mijn onderneming? We willen écht eens een enorme groei stap zetten, hoe begin ik eraan? Hoe maak ik een overname concreet? Welke stappen neem ik bij het regelen van mijn opvolging?
Wij combineren een frisse kijk met een groot respect voor de eigenheid van uw zaak en een hands on mentaliteit met een beproefde methodologie.

Tripiedo is niet bang voor concrete taken tijdens bijvoorbeeld een opvolgings- of groeitraject, we zijn de metgezel die naast jou loopt om samen de vooropgestelde doelen te bereiken . Jij, de bedrijfsleider, staat steeds centraal. Wij werken samen een plan op maat uit, en zetten dat ook met jou om in de praktijk.

En dat met maar één doel voor ogen: de duurzame groei en continuïteit van je bedrijf.

Methodologie / Wij voorzien een begeleiding in 3 stappen:

Analyse: het bedrijf leren kennen door te luisteren, markt context te begrijpen en een diagnose van de situatie waarin je bedrijf zich bevindt met het oog op de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Aanpak: Een plan op maat met praktische, werkbare oplossingen. Aan de hand van bewezen technieken en methodes leggen we de mijlpalen en de acties vast die ondernomen moeten worden. En dat doen we vanuit een mensgerelateerde, flexibele insteek .

Opvolging: De vernieuwing, nieuwe aanpak en manier van werken implementeren en verankeren. Blijven inspireren, Tripiedo blijft ook na afloop van de opdracht geïntresseerd in jouw bedrijf en de voortgang.

Werken in en aan jouw bedrijf

Herken je het fenomeen dat je, als zaakvoerder, op bureau komt: je opent je laptop en begint met het wegwerken van je mails. Je ontvangt nog wat telefoons van klanten en leveranciers. En sowieso doen er zich enkele interne zaken voor die dringend je aandacht opeisen. Ondertussen nog je team aansturen en tussendoor een sollicitant ontvangen. Voor je het weet is het 18u en vond je nog geen moment om even rustig wat afstand te nemen om vanuit een helikopterview na te denken over de strategie van je bedrijf.

Waarom je als zaakvoerder meer moet doen dan brandjes blussen

Het is een uitdaging om de balans te behouden tussen enerzijds werken in en anderzijds werken aan je bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat je je rol als ondernemer kan opnemen? Hoe zorg je ervoor dat de dagdagelijkse activiteiten in jouw bedrijf optimaal blijven lopen terwijl je tegelijk die visionair en creatieve dromer bent die jaren vooruit denkt en ‘wat als…’ scenario’s uitwerkt?

Wat is het verschil tussen werken in en aan jouw bedrijf?

Werken in jouw bedrijf omvat de dagdagelijkse operaties. Je probeert jouw organisatie efficiënter te maken, werft de juiste mensen aan en lost problemen op. Je zoomt in op specifieke taken. Werken in het bedrijf is ervoor zorgen dat “het schip” blijft varen volgens de uitgestippelde koers. Als kapitein zorg je voor een degelijk schip, voorzien van de nodige brandstof, proviand en bemanningsleden die met plezier goed samenwerken om het schip op koers te houden.

Werken aan jouw bedrijf betekent dat je op zoek gaat naar kansen in de markt en alert bent voor nieuwe behoeftes van (potentiele) klanten. Je maakt een strategisch plan waarbij je duidelijk maakt van hoe jij jezelf, jouw business, jouw klanten, jouw team en de toekomst van je bedrijf ziet. Je zoomt uit en ziet het geheel. Als kapitein van je schip, bepaal je de lange termijn en de route daarnaartoe.

Het gevaar loert om de hoek wanneer het werken in jouw bedrijf de bovenhand neemt. Je werkt keihard, maar je laat je vooral leiden door de waan van de dag. Je blust veel brandjes en probeert tientallen bordjes in de lucht te houden. En hoe hard je ook werkt, je blijft met je bedrijf op hetzelfde niveau hangen, je verliest de markt uit het oog of je haalt minder en minder voldoening uit je professionele inzet. Zonder richting, noch duidelijke route is zelfs een trip met het mooiste cruiseschip na een poosje maar rondjes varen.

“Het werken in en aan jouw bedrijf is een continu samenspel”

Ben je te sterk operationeel betrokken, dan draait het schip rondjes en evolueert het bedrijf niet. Ben je teveel begaan met het strategisch proces en de grote lijnen dan strandt het schip.

Bij de start van een nieuw jaar enkele dagen aan de lange termijn van jouw bedrijf werken is zeker nuttig, maar niet voldoende. Uiteraard zijn er periodes dat de operationele taken jou volledig lijken op te slorpen. Toch is het cruciaal om het jaar rond parallel te werken IN en AAN jouw bedrijf.

Hoeveel tijd spendeer jij aan het werken aan je bedrijf?

Slaag je er niet in om af en toe een stap terug te nemen, heb je het gevoel dat je voeling verliest met je markt, maar kom je er niet toe om tijd te maken? Het is nooit te laat om het anders te doen. Hierna enkele tips om vaker aan je bedrijf te werken, zonder de dagdagelijkse werkzaamheden uit het oog te verliezen.

Koppel jezelf los van het bedrijf. Door teveel in het bedrijf te werken, wordt het bedrijf te afhankelijk van jou. Onderzoek manieren waardoor het bedrijf kan groeien zonder jouw uitvoerende bijdrage. Met andere woorden, management door delegatie (hierover meer in: Wat wil jij als eigenaar van een bedrijf?).

Netwerken of zoek een sparringpartner. Praat over je uitdagingen, vertwijfelingen en successen met anderen. Je leert veel van hun ervaringen.

Doe aan reflectie. Doet er zich een probleem voor binnen jouw bedrijf, los dan niet enkel het probleem op, denk ook na over hoe je het probleem in de toekomst kan vermijden.

Lees boeken, wees nieuwsgierig. Verdiep je in boeken over ondernemerschap, nieuwe technologieën en alternatieve organisatievormen. Laat je inspireren en probeer de opgedane kennis toe te passen in jouw bedrijf.

Geniet van vakantie. Maak tijd vrij. De geweldigste ideeën bedenk je vaak op vakantie. Even weg van de dagelijkse werkdrukte en nieuwe omgevingen verkennen, zorgen ervoor dat je geïnspireerd ‘bedrijfswaarts’ keert.

Herken je het fenomeen dat je, als zaakvoerder, op bureau komt: je opent je laptop en begint met het wegwerken van je mails. Je ontvangt nog wat telefoons van klanten en leveranciers. En sowieso doen er zich enkele interne zaken voor die dringend je aandacht opeisen. Ondertussen nog je team aansturen en tussendoor een sollicitant ontvangen. Voor je het weet is het 18u en vond je nog geen moment om even rustig wat afstand te nemen om vanuit een helikopterview na te denken over de strategie van je bedrijf.

Waarom je als zaakvoerder meer moet doen dan brandjes blussen

Het is een uitdaging om de balans te behouden tussen enerzijds werken in en anderzijds werken aan je bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat je je rol als ondernemer kan opnemen? Hoe zorg je ervoor dat de dagdagelijkse activiteiten in jouw bedrijf optimaal blijven lopen terwijl je tegelijk die visionair en creatieve dromer bent die jaren vooruit denkt en ‘wat als…’ scenario’s uitwerkt?

Wat is het verschil tussen werken in en aan jouw bedrijf?

Werken in jouw bedrijf omvat de dagdagelijkse operaties. Je probeert jouw organisatie efficiënter te maken, werft de juiste mensen aan en lost problemen op. Je zoomt in op specifieke taken. Werken in het bedrijf is ervoor zorgen dat “het schip” blijft varen volgens de uitgestippelde koers. Als kapitein zorg je voor een degelijk schip, voorzien van de nodige brandstof, proviand en bemanningsleden die met plezier goed samenwerken om het schip op koers te houden.

Werken aan jouw bedrijf betekent dat je op zoek gaat naar kansen in de markt en alert bent voor nieuwe behoeftes van (potentiele) klanten. Je maakt een strategisch plan waarbij je duidelijk maakt van hoe jij jezelf, jouw business, jouw klanten, jouw team en de toekomst van je bedrijf ziet. Je zoomt uit en ziet het geheel. Als kapitein van je schip, bepaal je de lange termijn en de route daarnaartoe.

Het gevaar loert om de hoek wanneer het werken in jouw bedrijf de bovenhand neemt. Je werkt keihard, maar je laat je vooral leiden door de waan van de dag. Je blust veel brandjes en probeert tientallen bordjes in de lucht te houden. En hoe hard je ook werkt, je blijft met je bedrijf op hetzelfde niveau hangen, je verliest de markt uit het oog of je haalt minder en minder voldoening uit je professionele inzet. Zonder richting, noch duidelijke route is zelfs een trip met het mooiste cruiseschip na een poosje maar rondjes varen.

“Het werken in en aan jouw bedrijf is een continu samenspel”

Ben je te sterk operationeel betrokken, dan draait het schip rondjes en evolueert het bedrijf niet. Ben je teveel begaan met het strategisch proces en de grote lijnen dan strandt het schip.

Bij de start van een nieuw jaar enkele dagen aan de lange termijn van jouw bedrijf werken is zeker nuttig, maar niet voldoende. Uiteraard zijn er periodes dat de operationele taken jou volledig lijken op te slorpen. Toch is het cruciaal om het jaar rond parallel te werken IN en AAN jouw bedrijf.

Hoeveel tijd spendeer jij aan het werken aan je bedrijf?

Slaag je er niet in om af en toe een stap terug te nemen, heb je het gevoel dat je voeling verliest met je markt, maar kom je er niet toe om tijd te maken? Het is nooit te laat om het anders te doen. Hierna enkele tips om vaker aan je bedrijf te werken, zonder de dagdagelijkse werkzaamheden uit het oog te verliezen.

Koppel jezelf los van het bedrijf. Door teveel in het bedrijf te werken, wordt het bedrijf te afhankelijk van jou. Onderzoek manieren waardoor het bedrijf kan groeien zonder jouw uitvoerende bijdrage. Met andere woorden, management door delegatie (hierover meer in: Wat wil jij als eigenaar van een bedrijf?).

Netwerken of zoek een sparringpartner. Praat over je uitdagingen, vertwijfelingen en successen met anderen. Je leert veel van hun ervaringen.

Doe aan reflectie. Doet er zich een probleem voor binnen jouw bedrijf, los dan niet enkel het probleem op, denk ook na over hoe je het probleem in de toekomst kan vermijden.

Lees boeken, wees nieuwsgierig. Verdiep je in boeken over ondernemerschap, nieuwe technologieën en alternatieve organisatievormen. Laat je inspireren en probeer de opgedane kennis toe te passen in jouw bedrijf.

Geniet van vakantie. Maak tijd vrij. De geweldigste ideeën bedenk je vaak op vakantie. Even weg van de dagelijkse werkdrukte en nieuwe omgevingen verkennen, zorgen ervoor dat je geïnspireerd ‘bedrijfswaarts’ keert.